Joanna Lumley : istražuje skrivena lica i rijetko viđena mjesta europskih metropola

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od četvrtka, 30. studenog na Prvom programu počinje s prikazivanjem dokumentarne serije s poznatom britanskom glumicom : „Joanna Lumley u velikim gradovima svijeta“.

22.11.2023. - 16:11
22.11.2023. - 16:14
 0
Joanna Lumley : istražuje skrivena lica i rijetko viđena mjesta europskih metropola
Foto: Joanna Lumley u Parizu/ HRT Komunikacije

Glumica Joanna Lumley istražuje skrivena lica i rijetko viđena mjesta slavnih europskih gradova.

Svima su nam poznate legendarne građevine koje krase panoramu omiljenih europskih prijestolnica: Eiffelov toranj, Kolosej ili Brandenburška vrata. Ali što se skriva iza kulisa povijesnih znamenitosti i kakve nam tajne o tim slavnim gradovima mogu otkriti njihovi stanovnici?

Joanna će otputovati u Rim, Berlin i Pariz. U Rimu će posjetiti Panteon, Vatikan i mjesto na kojem je ubijen Julije Cezar. U obilazak Berlina vodit će je ženski motoristički klub, a o padu Berlinskog zida razgovarat će sa slavnim fotografom. Bivša manekenka Joanna naposljetku će otići u Pariz, gdje će svjedočiti impresivnoj preobrazbi katedrale Notre-Dame oštećene u požaru, upoznati pčelara koji radi s izbjeglicama i zaviriti iza pozornice Moulin Rougea.

U prvoj epizodi Joanna Lumley došla je u Pariz, grad ljubavi i revolucije. Još otkada je kao model radila u Gradu Svjetlosti, Joanna želi otkriti tajnu pariške elegancije i strastvene vjere u slobodu i individualnost. Idući stopama prvih pariških avijatičara - braće Montgolfier - Joanna će grad najprije ugledati iz balona, s visine od 50 metara. Poslije toga posjetit će metaforičko srce grada, stoljetni simbol francuske prijestolnice, katedralu Notre-Dame. Od razornog požara 2019. zatvorena je za javnost, ali glavni arhitekt Phillipe Villeneuve pokazat će Joanni kako unutrašnjost izgleda uoči početka restauracije. Kad je već u svjetskoj prijestolnici mode, Joanna nije mogla zaobići poznati butik Didiera Ludota. Otkrit će da njegova kolekcija vintage visoke mode privlači mnoge holivudske zvijezde. Kupit će Chanelov kostim i otići u vrhunski restoran ovjenčan Michelinovim zvjezdicama nedaleko od Champs-Elyseeja. Ondje će se naći s Daphne Guinness, nasljednicom plemićke obitelji Guinnes.

   0
   0