TV Box: Top 10 najgledanijih filmova i serija u Hrvatskoj na HBO MAX-u

Nedjeljom u našoj rubrici istražujemo neke od najgledanijih sadržaja, danas na HBO Maxu u zemlji. Od epske fantastike do uzbudljive obiteljske drame, ova lista otkriva što privlači gledatelje u Hrvatskoj.

15.10.2023. - 10:08
06.11.2023. - 16:45
 0
TV Box: Top 10 najgledanijih filmova i serija u Hrvatskoj na HBO MAX-u
Foto: Succession/ HBO Max

HBO Max je streaming usluga koja je lansirana od strane WarnerMedia, a koja nudi širok spektar sadržaja uključujući filmove, TV serije, dokumentarce, originalni program, i još mnogo toga. Ovdje su neki ključni detalji o HBO Max:

 1. Sadržaj HBO-a: HBO Max uključuje sve sadržaje koji su dostupni na HBO kanalu, uključujući popularne serije kao što su "Game of Thrones", "Westworld", "Succession", "Chernobyl" i mnoge druge. Također, korisnici mogu pristupiti arhivu HBO filmova i serija.

 2. Originalni sadržaj: HBO Max je postao poznat po svom impresivnom izboru originalnog sadržaja. To uključuje serije, filmove, dokumentarce i emisije koje su specifične za ovu platformu.

 3. Warner Bros. Filmovi: Posebno značajna stvar je bila odluka Warner Bros. da svoje filmove istovremeno objavljuje i na HBO Maxu i u kinima. To je bila reakcija na promjene u industriji filma tijekom pandemije.

 4. Prilagodljivi planovi: HBO Max nudi različite planove pretplate koji se prilagođavaju potrebama korisnika, uključujući i one sa reklamama i one bez reklama.

 5. Dostupnost: U početku je HBO Max bio dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama, ali se kasnije proširio na druge zemlje, uključujući Hrvatsku.

HBO je postao dostupan hrvatskim korisnicima putem različitih distribucijskih partnera i streaming platformi tokom 2020. godine. Ovo je omogućilo hrvatskim gledateljima pristup popularnim serijama i filmovima koji su dostupni putem HBO-a, uključujući originalni sadržaj kao što su "Game of Thrones" i druge HBO serije.

Svijet streaminga je doživio pravu revoluciju, a HBO Max je postao jedan od omiljenih izbora među gledateljima u Hrvatskoj. S obiljem filmskog i televizijskog sadržaja, HBO Max je privukao široku publiku.

U nastavku donosimo neke od najgledanijih filmova i serija na HBO Max u Hrvatskoj:

BILLIONS

"Billions" je napeta američka televizijska drama koja prati nevjerojatno uzbudljivu igru moći između dva velika igrača na financijskoj sceni New Yorka. Na jednoj strani imamo Bobbyja "Axe" Axelroda, briljantnog menadžera hedge fonda, čiju igru upravlja pohlepa i bezobzirnost. Na suprotnoj strani stoji Chuck Rhoades, uporni federalni tužitelj koji gaženje zakona vidi kao svoju svetu misiju.

Ova serija, koja je premijerno emitirana 2016. godine, nudi gledateljima dubok uvid u svijet visokih financija, sukobe interesa i etičke dileme. Radnja je isprepletena intrigama, sukobima, i nevjerojatnim financijskim manevrima koji ostavljaju gledatelje u napetom iščekivanju svake epizode.

FRIENDS

"Friends" je kultna američka TV serija koja je osvojila srca gledatelja diljem svijeta svojim nevjerojatno duhovitim i toplim pričama. Smještena u New Yorku, ova serija prati živote šestero bliskih prijatelja - Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey i Phoebe. Kroz deset sezona, "Friends" nudi gledateljima nevjerojatnu mješavinu humora, ljubavi i prijateljstva, ostavljajući nas s osjećajem kao da smo i sami dio ove posebne grupe prijatelja. Bez obzira na to koliko puta ste je pogledali, "Friends" nikada ne prestaje donositi smijeh i toplinu.

OUR FLAG MEANS DEATH

"Naša zastava znači smrt" je nevjerojatno duhovita i originalna serija koja donosi nekonvencionalnu priču o stvarnom povijesnom događaju - kapetanu Stede Bonnetu, koji je napustio svoj ugledni život kako bi postao pirat. Serija je isprepletena humorom, avanturom i nevjerojatnim karakterima, s Rhysom Darbyjem u glavnoj ulozi. Gledatelji će biti zarobljeni ovim nevjerojatnim putovanjem kroz svijet piratstva s dozom smijeha i iznenađujućih obrata. "Naša zastava znači smrt" je osvježavajuća promjena u svijetu serija i nešto što se definitivno mora pogledati.

THE BIG BANG THEORY

"Teorija velikog praska" je kultna televizijska serija koja je osvojila gledatelje svojim jedinstvenim spojem znanstvene fantastike i humorom. Serija prati živote četvero neobičnih prijatelja, članova društva ljubitelja znanosti, dok se nose sa svakodnevnim izazovima i nerazumijevanjem svijeta oko sebe. Ova serija nudi izvanrednu dozu smijeha i emocija, a njeni šarmantni likovi postali su neizbrisiv dio pop kulture. "The Big Bang Theory" je jednostavno nezaobilazna za sve ljubitelje komedije.

TWO AND A HALF MEN

"Dva i pol muškarca" je humoristična serija koja je postala sinonim za zabavu i smijeh. Radnja se vrti oko Charlieja Harpera, bogatog neženje i njegovog brata Alana, razvedenog i ne tako uspješnog glazbenika, koji se doseljava kod njega sa svojim malodobnim sinom. Ova neobična kućna dinamika dovodi do urnebesnih situacija i sukoba, a izvanredno izvedeni likovi i duhoviti dijalozi čine ovu seriju pravim komedijskim draguljem. "Dva i pol muškarca" ostavlja vas smijehom i osjećajem nostalgije.

HARRY POTTER

"Harry Potter" filmovi su popularna serija filmskih adaptacija temeljenih na istoimenim romanima britanske spisateljice J.K. Rowling. Serija prati život mladog čarobnjaka Harryja Pottera i njegove pustolovine u čarobnjačkom svijetu. Evo kratkog sažetka svih osam filmova:

 1. "Harry Potter i Kamen mudraca" (2001): Harry Potter otkriva svoj čarobnjački identitet i počinje svoje obrazovanje u Hogwartsu, gdje se suočava s tajanstvenim Kamenom mudraca.

 2. "Harry Potter i Dvorana tajni" (2002): Harry i njegovi prijatelji istražuju tajnu Dvorane tajni dok se Hogwarts suočava s opasnim tajnama i tamnim silama.

 3. "Harry Potter i Zatočenik Azkabana" (2004): Harry otkriva više o svojoj prošlosti dok bježi od opasnog Zatočenika Azkabana.

 4. "Harry Potter i Plameni pehar" (2005): Harry se suočava s opasnostima Triwizard Turnira i dolazi do ključnih saznanja o Voldemortovom povratku.

 5. "Harry Potter i Red feniksa" (2007): Harry osniva Tajni red feniksa kako bi se suprotstavio Voldemortu, dok Ministarstvo magije odbacuje njegove tvrdnje.

 6. "Harry Potter i Princ miješane krvi" (2009): Harry otkriva tajne Voldemortovih Horcruxa i suočava se s tragičnim gubicima.

 7. "Harry Potter i Darovi smrti - Prvi dio" (2010): Harry, Ron i Hermione kreću na opasnu misiju da pronađu i unište Horcruxe Voldemorta.

 8. "Harry Potter i Darovi smrti - Drugi dio" (2011): Serija kulminira epskom bitkom u Hogwartsu i konačnim obračunom između Harryja i Voldemorta.

Ova serija filmova je postala klasik u svijetu filma i književnosti, privlačeći gledatelje svih dobnih skupina svojim čarobnim svijetom i pričom o hrabrosti, prijateljstvu i borbi protiv zla.

HBO ROME

"HBO Rome" je povijesna televizijska serija koja je premijerno prikazana 2005. godine na HBO-u. Serija je postavljena tijekom vladavine Julija Cezara i Augustusa u antičkom Rimu. Evo kratkog sažetka o seriji:

Radnja prati sudbine različitih likova, uključujući vojnike, političare, i obične građane Rima, dok se bave političkim spletkama, borbama za vlast, i društvenim izazovima toga doba. Serija se posebno usredotočuje na likove Luciusa Vorenusa i Tita Pulla, dva rimskih vojnika koji se nalaze u središtu mnogih događaja.

"HBO Rome" je poznata po svojoj visokoj produkciji, bogatom prikazu antičkog Rima, impresivnim kostimima i autentičnom rekreiranju povijesnog razdoblja. Serija je također poznata po svojim intrigama i kompleksnim karakterima, te pruža uvid u političke i društvene aspekte starog Rima.

Iako serija nije imala dug životni vijek i završila je nakon druge sezone, stekla je brojne obožavatelje i ostavila trajni utisak svojom vjernom rekreacijom antičkog Rima i dinamičkim pričama svojih likova.

GAME OF THRONES

"Igra prijestolja" (Game of Thrones) je američka televizijska serija temeljena na serijalu romana "Pjesma leda i vatre" (A Song of Ice and Fire) autora Georgea R.R. Martina. Serija je premijerno prikazana na HBO-u 2011. godine i postala je jedna od najpopularnijih i najutjecajnijih serija svih vremena. Evo kratkog sažetka:

Radnja se odvija u fiktivnom svijetu Westerosa i Essosa i prati borbe za vlast između različitih plemićkih kuća. Serija je ispunjena političkim spletkama, intrigama, vojnim sukobima i nadnaravnim elementima. Glavni zaplet uključuje borbu za Željezno prijestolje, najvišu vlast u Westerosu.

"Igra prijestolja" je poznata po svojim složenim likovima, nevjerojatnim kostimima, spektakularnim kulama, i neočekivanim zapletima. Serija je također postala poznata po svojim šokantnim smrtima ključnih likova.

Serija je imala osam sezona i završila je 2019. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu televizije i stvarajući brojne obožavatelje diljem svijeta. Unatoč kontroverznom finalu, "Igra prijestolja" će ostati zapamćena kao jedna od najutjecajnijih serija u povijesti televizije.

SUCCESSION

"Succession" je američka televizijska serija koja je premijerno prikazana na HBO-u 2018. godine. Serija je stekla veliku popularnost i kritički uspjeh, a evo kratkog sažetka:

Radnja serije se vrti oko obitelji Roy, moćne i disfunkcionalne medijske dinastije koja se bavi poslovnim carstvom i medijima. Serija prati borbu za kontrolu nad obiteljskim imperijem, intrige, rivalstva između članova obitelji i političke igre unutar kompanije.

"Succession" je poznat po svojim kompleksnim i dubokim karakterima, te po izvrsnom glumačkom ansamblu. Serija nudi dubok uvid u svijet bogatih i moćnih, te istražuje teme moći, korporativnih igara, i moralnih dilema.

Zbog svoje kvalitetne produkcije i snažnog narativa, "Succession" je postao jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih televizijskih serija u suvremenom televizijskom pejzažu.

THE SOPRANOS

"The Sopranos" je američka televizijska serija koja se emitirala od 1999. do 2007. godine na kanalu HBO. Serija je često opisivana kao jedna od najboljih serija svih vremena i postala je kultna. Evo kratkog sažetka:

Radnja serije prati Tonyja Soprana, obiteljskog čovjeka i mafijaškog bossa iz New Jerseya, dok se suočava s izazovima upravljanja obitelji, kriminalnim poslovima, terapijom kod psihoterapeuta te napetim odnosima s članovima svoje kriminalne organizacije.

"The Sopranos" je poznat po složenim karakterima, dubokom psihološkom prikazu glavnog lika, i kompleksnim moralnim dilemama. Serija je nagrađena mnogim nagradama, uključujući nagrade Emmy, i često se ističe zbog svog realističnog prikaza kriminalnog svijeta i ljudske prirode.

Ova serija je ostavila snažan utisak na televizijsku industriju i otvorila vrata za nove oblike kvalitetnog televizijskog sadržaja.

Ova uzbudljiva lista najgledanijih naslova na HBO Maxu u Hrvatskoj pruža uvid u široku paletu filmova i serija koje su osvojile srca gledatelja u zemlji. S raznolikim žanrovima i intrigantnim pričama, ovi naslovi čine HBO Max nezaobilaznom destinacijom za svakog ljubitelja kvalitetnog streaming sadržaja u Hrvatskoj. (NK)

   0
   0