NORVEŠKA SPIKERICA POVUKLA SE S EUROSONGA "OTVORITE OČI"

Pjevačica Alessandra Mele koja je trebala pročitati dodijeljene bodove svoje zemlje na Eurosongu, povukla se nekoliko sati prije početka finalne večeri. Kao razlog je navela izraelsku operaciju u Gazi.

11.05.2024. - 19:13
 0
NORVEŠKA SPIKERICA POVUKLA SE S EUROSONGA "OTVORITE OČI"
Foto: Foto: Facebook/Alessandra Mele

Nekoliko sati prije početka finalne večeri Eurosonga, norveška spikerica koja čita dodijeljene bodove, povukla se i odustala od predviđenog zadatka koji je trebala obaviti u ime svoje zemlje. Pjevačica Alessandra Mele svoju je odluku pojasila u video poruci objavljenoj u subotu na Instagramu, kao razlog navevši izraelske operacije u pojasu Gaze.

"Ondje je u tijeku genocid", rekla je 21-godišnjakinja na engleskom jeziku.

"Otvorite oči. Otvorite srce. Neka vas ljubav dovede do istine", rekla je i dodala da je eurovizijski moto "Ujedinjeni glazbom" razlog zbog kojega se bavi muzikom, dodavši da su "to trenutačno samo prazne riječi."

Pjevačica, koja ima i talijanske korijene na prošlogodišnjem je Eurosongu pjesmom Queen of Kings osvojila peto mjesto za Norvešku za koju je nastupila.

Očekuje se da će Alessandru Mele zamijeniti voditeljica Ingvild Helljesen s javne televizije NRK. Po informacijama NRK-a i švedske televizije SVT krizni sastanak nakon Meleine odluke održan je u švedskome gradu Malmöu, gdje se događaj i održava.

Predstavnici Irske, Švicarske i Grčke ranije danas nisu sudjelovali u tradicionalnoj probi parade zastava zemalja finalistica. Irkinja koja nastupa kao Bambie Thug više je puta dosad kritizirala sudjelovanje izraelske pjevačice Eden Golan.

   0
   0