Hoće li korumpirana zadarska oporba sutra izglasati urbanocid po nalogu dvojice uskočkih optuženika?

Grad Zadar je postao siromašna brazilska favela s divovskim nastambama.

06.12.2023. - 23:33
04.04.2024. - 14:55
 0
Hoće li korumpirana zadarska oporba sutra izglasati urbanocid po nalogu dvojice uskočkih optuženika?

Božidar Kalmeta, dok je bio gradonačelnik Zadra, možemo se prisjetiti, proglasio je čak 58 ljudi nestalima te im ukrao zemljište ukupne površine oko 22.000 četvornih metara, vrijednosti otprilike 5 milijuna eura, a vjerojatno i više. Radi se o zemljištu u centru grada Zadra koje je zatim prodao privatnom poduzetniku, sebi bliskom.

Poznato je i od ranije da su Kalmeta, uz savjete sveprisutnog Zdravka Livakovića, odrađivali prenamjene nekretnina u gradu Zadru. Jedna od  kriminalnih radnji o kojima sve više pričaju i sami HDZ-ovci, a koja se upravo i Kalmeti i Livakoviću stavlja na teret je ta kada su, koristeći funkcije i moć koju imaju, uspjeli bivšu tvornicu Vinil plastike u Murvičkoj ulici prenamijeniti iz industrijskog u građevinsko zemljište koje su kupili za iznos od otprilike 60 eura po kvadratu, a prodali za 750 eura današnjem Lidlu. Sumnja se da je na toj "akciji" ukradeno najmanje 20 milijuna eura na razlici u cijeni u roku od šest mjeseci. 

-Upravo ovaj "dvojac" već godinama nezakonito prenamjenjuje vrijedna građevinska zemljišta i na tome zarađuju. Kako bi legalizirali drugačije svoj kriminal i pljačku, upravo tu koriste Gradsko vijeće, koje dalje ima ulogu samo da izglasaju ono što je dvojac naumio napraviti - govori nam izvor iz HDZ-a koji je želio ostati anoniman. Podaci o izvoru poznati su našoj redakciji.

Tu imamo i Kalmetinu "marionetu" gradonačelnika Branka Dukića koji je jedne prilike za medije rekao da se on ne bavi visokom politikom niti je politički subjekt. Tragično je da čovjek koji obnaša neku političku dužnost smatra da se ne bavi politikom. I ne bavi se, bave se drugi umjesto njega dok je on samo puki izvršitelj svojih nalogodavaca.

Kada vam netko kaže da se pred vama ne nalazi politički subjekt nego egzekutor, koji će vas u ime grada, domovine dovesti do vaše vlastite smrti… Gradonačelnik Dukić, pošto se ne bavi politikom, a obnaša funkciju gradonačelnika, Zadar je priveo smrti koji ni sam nezna što se zapravo događa u samom gradu Zadru, već poslušno izvršava naredbe kriminalnog klana "Kaljmet" više od 6 godina.

Budući da se radi o HDZ-u, pravomoćno osuđenoj zločinačkoj organizaciji, vjerujemo da se on politikom doista i ne bavi, kao što se ni njegova stranka ne bavi politikom nego isključivo razvijanjem predatorskog instinkta kojim su zarobili grad Zadar, otjerali građane i služe se beživotnim sintagmama i kriminalnim radnjama. 

Tako je naš grad Zadar i postao siromašna brazilska favela s divovskim nastambama, jer kako kaže Dukić on se ne bavi politikom ali obnaša dužnost gradonačelnika Zadra i prima najveću gradonačelničku plaću u Hrvatskoj. Njegova je plaća, naime, 3.026,33 eura i najveća je u cijeloj državi. Grad Zadar pod vodstvom pravomoćno osuđene zločinačke organizacije je potrošio prostor za bilo kakvu daljnju perspektivu glede širenja samoga grada, a da pritom na nešto izgleda.

Primjer je i gradsko naselje Diklo, infrastrukturna katastrofa,  katastrofa kakva nije vidljiva ni u brazilskim favelama, koje su čak i bolje opremljene pristupnim cestama. 

   0
   0