Vijest o Kateinom raku trebala bi okončati nagađanja - komentatori

Objava britanske princeze od Walesa, koja je u petak javno otkrila da se liječi od raka, trebala bi konačno prekinuti sva nagađanja o njezinu zdravlju, smatraju komentatori događanja u kraljevskoj obitelji.

23.03.2024. - 16:01
 0
Vijest o Kateinom raku trebala bi okončati nagađanja - komentatori
Foto: Hina

Po društvenim mrežama, novinama, čak i u nekim američkim talk showovima kružile su glasine i tračevi o njezinu zdravstvenom stanju još otkako je Kate podvrgnuta operaciji abdomena u siječnju, kada je morala pauzirati sa svojim kraljevskim angažmanom. 

Kraljevska biografkinja Claudia Joseph u intervjuu Reutersu je kazala kako se "nada da će se sada nagađanja prekinuti". "Nadamo se da će nagađanja prestati, ali u stvarnosti su društveni mediji i ljudi često nevjerojatno virtualno aktivni i neprestano trolaju ljude... nagađaju i iznose apsolutne besmislice."

Premda je iz Kateina ureda u Kensingtonskoj palači objavljeno da se princezin povratak uobičajenim kraljevskim aktivnostima ne očekuje prije Uskrsa, koji pada 31. ožujka, njezina odsutnost nije prekinula nagađanja koja su se proširila i dospjela na naslovnice diljem svijeta.

Govorkanja i nagađanja osobito su se intenzivirala nakon što je njezin suprug, prijestolonasljednik princ William, nenadano izostao s mise zadušnice održane u Windsoru za njegova kuma, pokojnoga grčkog kralja Konstantina II., zbog, kako je objavljeno "osobnih razloga".

Kensingtonska palača u subotu je potvrdila da je Williamov izostanak s mise uslijedio nakon što su doznali Kateinu dijagnozu.

Vrhunac glasina nakon objave fotografije

Glasine su dosegnule vrhunac nakon što se Kate, ranije ovaj mjesec ispričala pošto je njezin ured objavio njezinu retuširanu fotografiju s djecom u povodu Majčina dana.

Čak ni videosnimka s Williamom u obližnjoj trgovini zdrave hrane prošli vikend nije uspjela ušutkati zagovornike teorija zavjere niti zahtjeve pojedinaca da kraljevska obitelj objavi informacije o princezinu stanju.

"Princeza je željela informaciju s javnošću podijeliti u trenutku koji su ona i princ smatrali prikladnim i ispravnim za njih kao obitelj", izvijestila je Kensingtonska palača.

U video-poruci Kate je objasnila da su ona i William bili odlučni u nakani da zaštite svoju privatnost i da svojoj djeci, princu Georgeu (10), princezi Charlotte (8) i princu Louisu (5) daju dovoljno vremena kako bi shvatili što se događa s njihovom majkom.

"Bilo je to nekoliko nevjerojatno teških mjeseci za cijelu našu obitelj, no na raspolaganju sam imala fantastičan liječnički tim koji se sjajno brine o meni, na čemu sam im jako zahvalna", rekla je princeza.

"Ovo je, naravno bio velik šok, a William i ja činimo sve što možemo da bismo sve ovo procesuirali i riješili u privatnom krugu za dobrobit naše mlade obitelji."

Poznato je da William žestoko štiti privatnost svoje obitelji i bio je bijesan kad je jedan francuski časopis 2012. objavio Kateine fotografije u toplesu, snimljene s velike udaljenosti.

Kraljevski stručnjaci ocjenjuju da je način na koji je Kate javnosti uputila poruku reakcija na brojna nagađanja i način da ih se prekine.

"Nismo naviknuti na nešto ovakvo i mislim da je ovo izravan odgovor i reakcija na pisanje društvenih medija kako bi se prekinula sva nagađanja", rekla je Erin Hill, stručnjakinja za kraljevsku obitelj i urednica američkog časopisa People.

"Mislim da je jednostavno odlučila o ovome progovoriti izravno, da prestanu nagađanja o tomu kako joj je. Ona sama pred kamerom odlučila je dati vrlo osobnu objavu." (Hina)

   0
   0