U jedan dan prodano više od pola ulaznica za Bocellija u pulskoj Areni

Slavni talijanski tenor Andrea Bocelli održat će 30. kolovoza u pulskoj Areni koncert kojim obilježava tri desetljeća karijere, a u samo jedan dan prodaje karata već je popunjeno više od pola kapaciteta Arene, objavio je organizator koncerta Charm Music.

15.02.2024. - 20:23
 0
U jedan dan prodano više od pola ulaznica za Bocellija u pulskoj Areni
Foto: Hina

Arena će jedina u regiji ugostiti velikog umjetnika. Publika u Puli imat će i jedinstvenu priliku doživjeti maestra u najintimnijem ambijentu na slavljeničkoj turneji, s obzirom da će se ostali koncerti na turneji održati u puno većim dvoranama, najavljuje organizator. 

Bocelli, ikona klasične i pop glazbe tijekom zadnja tri desetljeća svojim je glasom i životom inspirirao je mnoge umjetnike. U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, rođen je u talijanskoj regiji Toscana, a do sada je širom svijeta prodao više od 90 milijuna primjeraka i postao najprodavaniji izvođač klasične glazbe. 

Već je album “Romanza” iz 1997. postao jedan od najprodavanijih albuma svih vremena, dok je “Sacred Arias” iz 1999. najprodavaniji album klasične glazbe bilo kojeg solo izvođača u povijesti. Album “Sì” iz 2018. debitirao je na prvom mjestu britanske i američke ljestvice albuma, postavši Bocellijev prvi album broj jedan u obje zemlje

Njegov zadnji album “Believe” iz 2020. je “duhovna autobiografija” koja spaja svete pjesme i pjesme koje govore duši. Album sadrži i originalne pjesme koje su skladali sam Bocelli i Ennio Morricone. (Hina)

   0
   0