Gypsy Kings i Tonino Baliardo 20. studenoga nastupaju u Lisinskom

Kraljevi salse i flamenka, legendarni Gypsy Kings na čelu s proslavljenim gitaristom Toninom Baliardom 20. studenoga stižu u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, gdje će u sklopu turneje "Generation Tour" predstaviti novi album, objavio je organizator koncerta Music Time.

15.02.2024. - 20:24
 0
Gypsy Kings i Tonino Baliardo 20. studenoga nastupaju u Lisinskom
Foto: Hina

Gipsy Kings specifičan je sastav koji u svom izričaju kombinira rumbu, flamenco, salsu i tradicionalnu romsku glazbu s pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj.  

Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj, koji je skladao i producirao najveće hitove grupe kao što su "Bamboleo" i "Djobi Djoba".  

Majstori romske glazbe, u sastavu s 10 talentiranih glazbenika, prodali su više od 20 milijuna albuma diljem svijeta. Tri albuma nominirana su za Grammy nagradu, od kojih je "Savor Flamenco" dobio to prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe. 

U 45 godina karijere nagrađeni su i brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima, a nedavno je i sam Baliardo nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostrukom platinastom pločom za pjesmu "Ingobernable" u duetu s Tanganom.    

Gipsy Kings su nastupali u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta izvodeći velike hitove poput "Bamboleo", "Djobi Djoba", "Volare" i dr., a u Lisinskom će predstaviti i pjesme s novog albuma "Renaissance". (Hina)

   0
   0