Premijera "Petra Pana" u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Djeci omiljena bajka za djecu "Petar Pan" J.M.Barrieja, koja potiče na razmišljanje o ravnoteži između sanjarenja i suočavanja s izazovima stvarnoga svijeta, premijerno će se izvesti u petak 1. ožujka u Zagrebačkom kazalištu lutaka, u režiji Zorana Mužića.

26.02.2024. - 13:40
 0
Premijera "Petra Pana" u Zagrebačkom kazalištu lutaka
Foto: Hina

"U doba kada digitalni sadržaji i virtualna stvarnost sve više uvlače djecu u svoje zavodljive svjetove, bajka o Petru Panu jednako je relevantna kao kada je napisana u 19. stoljeću", ističu iz tog kazališta. 

U svijetu Petra Pana ništa nije nemoguće, samo je mašta granica, prostor i vrijeme ondje ništa ne znače, a Pan dirigira pustolovinama neopterećen obvezama, starenjem i smrtnošću. 

Prizvana zvukom Panovih svirala, djeca obitelji Darling opčinjeno će odletjeti kroz prozor svoje spavaće sobe, željna pustolovina i čudesa, ali i blaženo nesvjesna boli i brige koju će time zadati svojim roditeljima. 

"No kao što roditelji vrlo dobro znaju, djecu je potrebno pustiti da lete, ali i ostaviti za njih uvijek otvoren prozor da se vrate kada požele", napominje u najavi.

Kako se dodaje, zavodljiv je to svijet i u njemu je lako zaglibjeti te zaboraviti kako je nužno ostati usidren u stvarnosti, premda je ona katkad naporna sa svojim silnim zahtjevima i dužnostima. 

Autorica dramatizacije je Petra Mrduljaš, kreatorica lutaka, scenografije i kostima Neda Vuković, skladatelj Nenad Brkić, a oblikovatelj svjetla Dražen Dundović. 

Glume Željko Šestić, Jadran Grubišić, Marina Kostelac, Ana Herceg, Marta Bolfan Ugljen, Matilda Sorić i Ana-Marija Percaić. (Hina)

   0
   0