NA BOK FESTU 12 IZVEDBI PREDSTAVA I BROJNA POPRATNA DOGAĐANJA

U sklopu 21. Bjelovarskih odjeka kazališta, popularnog BOK festivala koji počinje 26. travnja i trajat će do 9. svibnja održat će se 11 predstava i 12 izvedbi, te brojna popratna događanja, najavljeno je u subotu.

06.04.2024. - 20:04
06.04.2024. - 20:05
 0
NA BOK FESTU 12 IZVEDBI PREDSTAVA I BROJNA POPRATNA DOGAĐANJA
Foto: Hina

„Program počinje 26. travnja kada ćemo imati prvu predstavu Hrvatskog kazališta Pečuh ‘Teror’, a već sljedeći dan imamo prve dodatne sadrže kojih će ove godine biti iznimno mnogo", rekao je umjetnički direktor festivala Goran Navojec.

U subotu je Gradskom muzeju predstavljanje knjige Bogdana Diklića ‘O glumi bez glume’, a od 21 sat na gradskom paviljonu održat će se  veliki ‘BOK Alfa Jukebox’ koncert gdje će nastupiti poznati hrvatski glumci, glazbenici, ali i jake snage bjelovarske glazbe.

"Također, imat ćemo i prvi Pub BOK kviz u popularnom kafiću Oka na korzu koji će voditi Joško Lokas, tu su naravno i BOK rukometni turnir, Moto alka i brojna druga događanja”, kazao je Navojec.

O festivalu je govorila i idejna začetnica, predsjednica gradskog Kulturnog vijeća, Đurđa Adlešič istaknuvši da je BOK ušao u treće desetljeće.

„Ucrtani smo u međunarodnu kartu festivala i to smatram najvećim uspjehom. Da biste držali nekakvu liniju prema gore potrebno je uložiti puno truda jer inače dođe do stagnacije. Ali uz ovu ekipu, nije se očekivalo ništa manje. Inače, imat ćemo predstave iz čitave regije, ali isto tako imat ćemo i bjelovarske predstave”, navela je Adlešič.

Nakon „Terora” Hrvatskog kazališta Pečuh na BOK festu bit će prikazane i predstave „Bilo jednom na Brijunima” u koprodukciji Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac, „Mišolovka” Narodnog pozorišta iz Sarajeva, „Zakon Zagore” Gradskog kazališta mladih Split.

Tu su i „Početak” Teatra Exit, „2024.” Bjelovarskog kazališta, „Spaljena” Kazališta Gavella, „Malograđanska svadba”, Kamernog teatra 55 Sarajevo, „Da sam ja netko” Studija Live te „Zato što sam žena, zar ne”, Bjelovarskog kazališta.

BOK zatvaraju dvije izvedbe predstave „Balkanski špijun” Narodnog pozorišta Beograd.

   0
   0