MILANOVIĆ PONOVNO PROZVAO PLENKOVIĆA ZBOG TURUDIĆEVOG IMENOVANJA

Predsjednik RH Zoran Milanović ponovno je u petak na facebooku prozvao premijera Andreja Plenkovića zbog imenovanja suca Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika, ističući da je Plenković imenovanjem odlučio dokazati da ''može što hoće''.

12.04.2024. - 19:00
12.04.2024. - 19:02
 0
MILANOVIĆ PONOVNO PROZVAO PLENKOVIĆA ZBOG TURUDIĆEVOG IMENOVANJA
Foto: Hina

''Govoreći ponovo neistine o izboru Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, Andrej Plenković pokazao nam je koliko je zapravo za Hrvatsku opasna njegova politički nemoralna i pokvarena vlast'', zapisao je Milanović.

Predsjednik je istaknuo da je Plenković imao sve dokaze o tom ''kompromitiranom i višekratno prokazanom sucu'', a koje je dobio ''kako od mene, tako i od Sigurnosno-obavještajne agencije'' tjedan dana prije saborskog glasanja.

''Ali, nije ih tada razmotrio već je nazvao Turudića'', naglasio je Milanović.

Predsjednik je u objavi ocijenio da je najveća opasnost Plenkovićevog vladanja u tom što je njemu ''posve nevažno da je u Hrvatskoj nametnuo takvog čovjeka za glavnog državnog odvjetnika''.

''Bitni smo mi kao Vlada, kaže Plenković, dok činjenica da bi DORH trebao voditi čovjek koji ni po kojim kriterijima ne bi smio biti na toj dužnosti više nije bitna'', poručio je predsjednik.

Milanović je nastavio da je Plenković odlučio dokazati da može što hoće, ''svjesno i bezobzirno ignorirajući upozorenje cjelokupne javnosti i što je najporaznije, uopće ne vodeći računa o važnosti institucije DORH-a i interesu države da ima poštenog i neovisnog glavnog državnog odvjetnika.

''To što sada tumači da bi 'uzeo u obzir' dokaze o Turudićevoj nevaljalosti da ih je vidio na početku procesa izbora samo znači kako Plenković dobro zna kakvog je čovjeka doveo na čelo DORH-a'', zapisao je Milanović.

Predsjednik u objavi zaključuje da to nije Plenkovićeva naknadna pamet, već ''pokvarenost koju treba raskrinkavati i osujetiti i tako Hrvatsku osloboditi Plenkovićeve vlasti koju, kao opaku i nemoralnu, najbolje od svega legitimira baš slučaj Ivana Turudića".

   0
   0