Festival Urbana džungla tijekom vikenda u Zagrebu

Udruga Zeleni inkubator tijekom vikenda u Zagrebu organizirat će festival "Urbana džungla" posvećen urbanom vrtlarenju s radionicama prirodne kozmetike, veganske kuhinje i bojanja tkanina prirodnim bojama.

21.03.2024. - 09:48
 0
Festival Urbana džungla tijekom vikenda u Zagrebu
Foto: Hina

Festival traje dva dana, u subotu i nedjelju 23. i 24. ožujka i sastoji se od nekolicine vođenih tourova i radionica u zagrebačkom Botaničkom vrtu, Vrtnom centru Flora i prostoru Zelenog inkubatora.

"U svjetlu sve izraženije klimatske krize, koja pogađa i Hrvatsku povećavajući rizik od ekstremnih vremenskih uvjeta i utječući na biodiverzitet, festival Urbana džungla služi kao podsjetnik na to koliko je važno djelovati odgovorno prema prirodi koja nas okružuje", navodi organizator.

U sklopu festivala predviđene su radionice prirodne kozmetike, veganske kuhinje i bojanja tkanina prirodnim bojama te radionice o uzgajanju bobičastog voća sa savjetima kako se prilagoditi i otpornije uzgajati biljke u domovima, odnosno balkonskim vrtovima.

U sklopu priredbe planirana je i radionica "mindfulness u vrtu" koja, kako organizator naglašava, ističe važnost mentalnog zdravlja u borbi protiv stresova koje donosi klimatska kriza te razmjena sjemena biljaka. (Hina)

   0
   0