Zbog njene prirodne ljepote zvali su je djevojkom sa savršenim licem, a način na koji je preminula i danas ledi krv u žilama!

Linda Darnell bila je jedna od najljepših glumica prošlog stoljeća, zbog njene ljepote pratio ju je laskavi nadimak, a umrla je tragičnom smrću u vlastitom domu.

20.01.2024. - 18:51
20.01.2024. - 18:52
 0
Zbog njene prirodne ljepote zvali su je djevojkom sa savršenim licem, a način na koji je preminula i danas ledi krv u žilama!
Foto: Profimedia

Linda Darnell je četrdesetih godina prošlog stoljeća bila glavna filmska zvijezda. Njena ljepota i veliki talent učinili su je jednom od najboljih ženskih zvijezda u Hollywoodu.

No, u početku nije trebala biti glumica. Linda je obučavala za plesačicu, a u slobodno vrijeme pozirala je kao model.

Prvu ulogu dobila je s 15 godina, a iako je imala samo toliko godina, Linda je izgledala prilično zrelo i zavodljivo, a glumila je u ''Hotelu za žene'' 1937. godine.

Kada je njen ugovor sa Foxom istekao 1952. godine, otišla je u Hollywood, a dobre uloge sve su slabije odlazile do nje. Brzo je postala velika zvijezda, pojavljivala se kao pjevačica u noćnim klubovima, gostovala je u ljetnom kazalištu i prihvaćala sporedne uloge na televiziji.

No, sreća i slava prebrzo su došle kraju i to zbog nesretnog slučaja kad je imala samo 42 godine. Dana 10. travnja 1965. Linda Darnell umrla je od opekotina koje je zadobila u požaru u kući svoje bivše sekretarice.

Ironično, gledala je ''Zvjezdanu prašinu'' na televiziji, što je bio jedan od filmova koji su pokrenuli njenu karijeru, kada se kuća zapalila.

Ostala je zarobljena na drugom katu kuće pošto je vatra izbila u dnevnoj sobi.

Mnogi su godinama kasnije pričali da su je žene nagovarale da skoči sa prozora sa drugog kata kad je zapomagala za pomoć. Njena sekretarica je izašla kroz prozor i stajala s druge strane čekajući vatrogasce, dok je njena kćerka iskočila kroz isti prozor. No, Linda se nije usudila. Nađena je kod sofe u dnevnoj sobi sa opekotinama na 80% tijela. U bolnici je preminula.

Nakon njene smrti, čovjek koji je rekao da je njen zaručnik indentificirao je njeno tijelo. Istraga o njenoj smrti od strane mrtvozornika zaključila je da je Darnelina smrt bila slučajna i da je požar izbio u ili blizu sofe u dnevnoj sobi i da je izazvan nepažljivim pušenjem.

Lindino tijelo je kremirano, a tijekom života izrazila je želju da se njen pepeo raspe po ranču u Novom Meksiku, ali zbog spora sa zemljoposjednicima to nije učinjeno. Nakon što je deset godina bila u urni, sahranjena je na obiteljskom groblju.

   0
   0