U ŠPANJOLSKOJ PRIVEDENO 11 SRPSKIH KRIMINALACA

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku skupinu, izvijestila je španjolska policija.

06.05.2024. - 17:51
 0
U ŠPANJOLSKOJ PRIVEDENO 11 SRPSKIH KRIMINALACA
Foto: Hina

Među uhićenima je neimenovani "vođa skupine" osumnjičen za trgovinu drogom, a za kojim je Srbija raspisala europski uhidbeni nalog 2021. godine.

Španjolska policija je pokrenula istragu u siječnju kada je pet teško ozlijeđenih državljana Srbije zaprimljeno u bolnicu u južnom gradu Malagi. Bili su "pretučeni, mučeni i ranjeni", ali nisu htjeli surađivati s policijom. Španjolska policija je kontaktirala policiju iz Srbije te saznala da se možda radi o "opasnim kriminalcima".

Ozlijeđeni Srbi nalazili su se prethodno u kući u primorskom mjestu Estepona, 85 kilometera od Malage, kada ih je ondje napala nepoznata skupina. Policija je u kući pronašla tragove oružja i krvi te konopce. Istražitelji su zaključili da je bila riječ o "sređivanju računa" između dviju skupina kriminalaca.

Policija je blizu kuće otkrila pištolj, čiji je serijski broj bio izbrisan, a koji su ostavili napadači. Ubrzo je otkrila da je napad pomno smišljen, vođen na način koji podsjeća na "vojnu taktiku", te da je kuća bila nadgledana dronom.

U napadu je sudjelovalo osam osoba, od kojih je pet provalilo u kuću, a troje stražarilo oko nje, priopćila je španjolska policija.

Nekoliko dana ranije napadači su unajmili tri automobila i tri kuće.

Policija je uhitila ukupno 11 osoba na području Malage, Madrida i Barcelone koje sumnjiči za sudjelovanje i organizaciju napada. Zaplijenila im je tri komada vatrenog oružja, metke, sedam lažnih dokumenata, dron i 16.000 eura u gotovini. Devetero uhićenih zadržano je u pritvoru odlukom istražnog suca.

Svi privedeni, čija imena nisu objavljena, identificirani su u suradnji s policijom Srbije.

   0
   0