Tragovi Danske u Splitu, 4. i 5. travnja

"Tragovi Danske u Splitu" naziv je projekta kojim se 4. i 5. travnja promiče zelena tehnologija i produbljuje veza između Hrvatske i Danske i u sklopu kojega će 4. travnja u Podrumima Dioklecijanove palače biti otvorena izložba "Green Together", najavljeno je u srijedu iz Muzeja Grada Splita.

03.04.2024. - 22:48
03.04.2024. - 22:48
 0
Tragovi Danske u Splitu, 4. i 5. travnja
Foto: Profimedia

Izložba Green Together serija je priča o uspješnoj implementaciji zelenih rješenja u našu okolinu i nudi rješenja o tome kako dekarbonizirati naše gradove i učiniti ih pametnijima, zelenijima i ugodnijima za život, navodi se u priopćenju.

Izložba, kako je istaknuto, na 48 panela prikazuje hrvatska i danska rješenja za bolje sutra, a fokusira se na jedne od glavnih globalnih ciljeva – energetsku održivost, pametne zelene gradove, sigurnost vode i kružno gospodarstvo.

Kako je objašnjeno, dvojezični izlošci komuniciraju put prema cirkularnoj ekonomiji, održivo urbano planiranje, najmodernije pogone za pretvaranje otpada u energiju, pročišćavanje otpadnih voda i korištenje sakupljenog otpada u poljoprivredi, energiju vjetra, visoko učinkovito recikliranje, zelenu mobilnost, pametnu gradnju biciklističke mreže u gradovima i mnoga druga. Ta su rješenja, osim i u nekim hrvatskim gradovima, implementirana u mnogim drugim gradovima svijeta.

Riječ je o putujućoj izložbi koja u Split dolazi nakon Zagreba i Pule.

Projekt "Tragovi Danske u Splitu" istražuje tragove Danske u Hrvatskoj, od prošlosti preko sadašnjosti i u budućnost, te istovremeno promovira vrijednosti održivosti i pozitivnih strana ubrzanja razvoja putem zelene tehnologije. istaknuto je u priopćenju.

   0
   0