Thievery Corporation početkom srpnja na zagrebačkoj Šalati

Thievery Corporation, jedni od najpoznatijih producenata "chill out", lounge i globalnih zvukova, dolaze s bendom 6. srpnja u Zagreb na stadion Šalata, objavio je organizator LAA agencija.

06.02.2024. - 22:08
 0
Thievery Corporation početkom srpnja na zagrebačkoj Šalati
Foto: Hina

Kroz gotovo tri desetljeća Thievery Corporation spaja globalne zvukove, od brazilskih, jamajkanskih, preko europskih i indijskih, dodajući im beatove i vokale. Tako stvaraju prepoznatljivi zvučni potpis, primjerice u domeni duba, bossa nove ili techna, koji im je donio horde obožavatelja po svijetu.

Osnivači benda Rob Garza i Eric Hilton povezali su se oko ljubavi prema brazilskoj glazbi, dubu i bossa novi, te sve to početno povezali kroz apstraktnu i instrumentalnu plesnu glazbu zvukom između trip-hopa i acid jazza.

Utjecaj lokalne punk scene donio im je slobodu izražavanja zbog čega je dvojac, ostajući vjeran neovisnosti i vlastitoj etiketi, stvorio jedan od najoriginalnijih izričaja koristeći globalne glazbene stilove.

Glazba Thievery Corporationa je uvijek odavala počast prošlosti, počevši s epohalnim prvijencem iz 1996. “Sounds From The Thievery Hi-Fi” koji se prodao u više od 100 tisuća primjeraka. Predstavio ih je kao pionire koji elektroničku glazbu miješaju s brojnim vokalima i lansirao na glazbenu scenu.

“The Mirror Conspiracy” iz 2000. godine, na kojem je i megapopularni singl “Lebanese Blonde”, uvelike je nastao pod utjecajem bossa nove i soula, te bio njihov najpopularniji album u SAD-u.

Nasljednik “The Richest Man in Babylon” postaje više orijentiran na politička zbivanja i humanost, čime još više odaju počast svjetskim kulturama.

U međuvremenu istražuju i indijsku klasičnu glazbu, hip-hop i reggae, Afrobeat ili psihodeliju, što utječe na albume “The Cosmic Game”, “Radio Retaliation”, koji je dobio nominaciju za Grammyja, ili “The Temple of I & I” dok na izdanju “Symphonik” objavljuju nove verzije svojih omiljenih pjesama uz pratnju praškog filharmonijskog orkestra.

Posjetitelje na Šalati očekuje presjek dosadašnjeg rada benda sa hitovima koji su im obilježili karijeru. (Hina)

   0
   0