Sve ili ništa: Hrvatske rukometašice na rubu prolaza protiv Kine

Hrvatske rukometašice na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj nakon remija sa Senegalom čeka susret protiv Kine, a izbornik Ivica Obrvan i igračica Tina Barišić ističu kako je pobjeda sada imperativ.

02.12.2023. - 13:40
 0
Sve ili ništa: Hrvatske rukometašice na rubu prolaza protiv Kine
Foto: Hina

"Moramo napraviti sve što možemo da pobijedimo Kinu što bi nas vratilo u život i usmjerilo naprijed. One dosta trče, mi imamo ekipu koja nije idealna u tom segmentu, pogotovo ako nas se traži da nešto mijenjamo.  Naglasak će biti na brzoj tranziciji da sprječavamo njihove kontre i polukontre nadam se da ćemo to uspjeti", kazao je izbornik.

"Moramo biti maksimalno pripremljeni, čeka nas fizički teška utakmica, taktički one i mogu pogriješiti. Jučer su stisnule Švedsku, u drugom poluvremenu Šveđanke se nisu opuštale, igrale su na maksimumu. Na kraju su Šveđanke napravile određenu razliku. Ipak je tu razlika u kvaliteti velika, to je domaćin i jedan od favorita", dodao je. Kina je u prvom nastupu na ovom Svjetskom prvenstvu poražena od Švedske 24-36. 

Kratko se osvrnuo i na jučerašnji remi sa Senegalom.

"Pogledao sam utakmicu sinoć, izanalizirao je, čak mi je na utakmici izgledalo lošije nego gledajući snimku. Otvaranje je bilo korektno, prvih 10-15 minuta, ali je poslije bilo puno promašenih zicera, nismo uspjeli poloviti lijevu stranu njihovog napada iako smo znali kako će napasti, tu se dogodilo mali grč, a poslije hvatanje, hvatanje i hvatanje rezultata i na kraju smo uspjeli, čak smo imali malu šansu za preokret na kraju, ali moramo biti zadovoljni i s bodom jer smo možda bili bliži porazu", osvrnuo se na jučerašnju utakmicu Obrvan.

I reprezentativka Tina Barišić žali zbog jučerašnjeg rezultata, ali se slaže da sutra Hrvatska mora pobijediti Kinu.

"Žao nam je jer smo očekivali tu pobjedu. Ali moramo ići dalje, već sutra je nova utakmica. Kina ima sve niske igračice koje su dosta brze. Morat ćemo se brzo kretati u obrani i sprječavati njihove kontre", kazala je Barišić. 

"Nemamo pravo nikoga potcijeniti i moramo ići sto posto protiv svakoga", istaknula je.

Kina je 18. puta na svjetskim prvenstvima nada se prolasku u 2. krug što je do sada to ostvarila samo jednom i to 2009. godine kada su bile domaćin Svjetskog prvenstva. 

Hrvatska je protiv Kine igrala samo jedanput na Svjetskom prvenstvu. Bilo je to 2005. godine u Rusiji. Slavila je naša reprezentacija 35:29. (Hina)

   0
   0