Šveđani uložili prosvjed na francuski pogodak

Švedski rukometni savez (SHF) uložio je službeni prosvjed Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) na pogodak koji je Francuska postigla u posljednjoj sekundi polufinala koji je susret odveo u produžetak u kojem su Francuzi potom izborili pobjedu za finale

27.01.2024. - 12:05
 0
Šveđani uložili prosvjed na francuski pogodak
Foto: Hina

Naime, Francuska je u posljednjim trenucima susreta uspjela doći do suparničkog deveterca, gdje im je s istekom vremena dosuđen prekršaj. Šveđani su postavili živi zid ispred Elohima Prandija, ali je Francuz uspio snažnim šutom poslati loptu između ruku švedskih igrača i pod gredu za izjednačenje na 27-27. Francuska je u produžetku bila bolja i na koncu je slavila sa 34-30 izborivši plasman u finale.

Šveđani su nakon utakmice protestirali tvrdivši kako je Prandijev pogodak neregularan, a potom su uputili i službeni prigovor. Branitelji naslova smatraju kako su makedonski suci Slave Nikolov iGjorgji Načevski trebali spornu situaciju pregledati na videu.

"Dobili smo VAR, onda treba gledati na takve situacije, pogotovo u ovakvoj fazi utakmice," kazao je švedski izbornik Glenn Solberg medijima.

"Zajedno s igračima i čelnicima odlučili smo uložiti protest i to se odnosi na posljednju situaciju. Ne samo slobodan udarac, već da nije pregledano kako bi trebalo biti kada je ostalo manje od 30 sekundi," kazala je menadžerica švedske reprezentacije Hanna Fogelstrom.

Nije željela procjenjivati ​​izglede žalbe, ali je uvjerena da će EHF poštovati pravila koja postoje.

"Postoji mnogo različitih stvari koje se mogu dogoditi. Za nas je važno da smo istaknuli ono za što se zalažemo. Sada je na EHF-u da to procijeni, a zatim ćemo dobiti odgovor. Pravni odjel EHF-a je taj koji donosi odluku i mi ćemo poštovati odluku koja bude donesena, rekao je Fogelstrom za Dagens Nyheter.

Plasman u finale EP-a izborili su rukometaši Danske i Francuske. Nakon što je Francuska na dramatičan način došla do finala Eura izbacivši u polufinalu branitelje naslova, Danska je to isto ostvarila pobjedom 29-26 protiv Njemačke. (Hina)

   0
   0