Slovenski kolektiv Laibach u Boogaloo klubu

Slovenski glazbeni kolektiv Laibach predstavit će novi koncertni program i odsvirati kultno izdanje "Opus Dei" u novom ruhu u zagrebačkom klubu Boogaloo u subotu 5. listopada 2024, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

27.02.2024. - 20:09
 0
Slovenski kolektiv Laibach u Boogaloo klubu
Foto: Hina

Kultni slovenski avangardni bend djeluje već četiri desetljeća sa svojim prepoznatljivim vizualnim, simboličkim i društvenim izričajem. Nakon dva prošlogodišnja koncerta, kada su predstavili program “Love is Still Alive” u Tvornici kulture i autorsko simfonijsko djelo “Alamut” u dvorani Lisinski, Laibach se u Zagreb vraća s novim koncertnim programom koji se bazira na njihovom kultnom izdanju “Opus Dei”.

Laibachov album “Opus Dei”, koji sadrži pjesme kao što su “Life is Life/Opus Dei”, “Leben heisst Leben” i “Geburt einer Nation”, izvorno je objavljen 1987. za izdavačku kuću Mute. Album je remasteriran i bit će ove godine ponovo izdan nakon 26 godina s dodatnim povijesnim snimkama s raznih koncerata po Europi i Americi, kao i remiksima na tri vinila i četiri CD-a.

Laibach ovo reizdanje promovira posebnom turnejom, a bit će to prilika prvi put nakon mnogo godina čuti sve pjesme s albuma u novom ruhu. Osim izvedbe kultnog materijala, predstavit će i selekciju Laibachovih klasika i izabrane pjesme iz njihovog velikog repertoara, kao i one objavljene prije albuma “Opus Dei”.

“Opus Dei” turneja Laibach za sada vodi po Skandinaviji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Švicarskoj, Austriji, a novi zagrebački susret zakazan je u klubu Boogaloo 5. listopada 2024.

Uz koncert bit će postavljena i izložba grupe Laibach u Zagrebu pod imenom “Ausstelung! Laibach Kunst: The Cube+Unternehmen Barbarossa” u galeriji Lauba od 29. lipnja do 22. kolovoza 2024. (Hina)

   0
   0