POLITIČKI KLOŠAR ŠIME ERLIĆ ŽELI BITI PREMIJER- MALO MORGEN!

Nezreo, sujetan, nedorastao nametnutoj političkoj funkciji potrošnog Plenkovićevog ministra, Šime Erlić gaji ambicije kojima je samo nebo granica

20.02.2024. - 20:12
04.04.2024. - 14:54
 0
POLITIČKI KLOŠAR ŠIME ERLIĆ ŽELI BITI PREMIJER- MALO MORGEN!

Šime Erlić bio je na početku svog političkog uzleta na lokalnoj razini „mali od kužine“ kontroverznog Jose Nekića. Upravo je Joso Nekić taj koji je gurao Šimu Erlića u prvi plan, svjestan da od njegovog opstanka u zločinačkoj organizaciji HDZ, nema ništa. Po isteku mandata na mjestu predsjednika Gradskog odbora HDZ-a grada Zadra, Joso Nekić pokušao je lobirati uz pomoć Stipe Zrilića i još nekoliko stranačkih kolega da osvoji još jedan mandat, no gazda Kaljmet je tada rekao odlučno NE čime je ponizio Nekića.

Time je od Jose Nekića učinio nepoželjnog HDZ-ovca, da ne kažemo izroda, ali u strahu od curenja informacija iz Nekićevog slabašnog miljea, gazda Kaljmet odlučio se za strategiju Sun Tzu-a „Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže“.

Tada na scenu nastupa Šime Erlić, izdanak kontroverzne obitelji u kojoj glavnu negativnu ulogu ima njegov otac Novica Erlić, osuđen na kaznu zatvora u aferi „Ribar“ za izvlačenje desetaka milijuna kuna iz NK Zadar u kojem je nekad obnašao funkciju direktora.

ŠIME ERLIĆ NE BI VIDIO ZAGREBA DA MU NIJE GAZDE KALJMETE

Gazda Kaljmet procjenjuje da bi „uvlačenjem“ Šime Erlića na lažiranim unutarstranačkim izborima na mjestu predsjednika mogao ušutkati bivšeg SZUP-ovca Josu Nekića. Nesiguran u buduće postupke
Šime Erlića, gazda Kaljmet svim silama gura Erlića za ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije čime postiže vrlo važne učinke. Kao prvo, instaliranjem Šime Erlića u Zagreb, ponovo može
preuzeti kontrolu nad gradskim HDZ-om kako je to i bilo u vrijeme Jose Nekića.

Upravo njegov sin Ante Kalmeta dobiva najveći broj glasova iza Šime Erlića iako predstavlja političkog anonimusa.

Drugo, Šime Erlić više ne može biti svakodnevno sa neposlušnim Brankom Dukićem čiji utjecaj tada počinje slabjeti. 

Kao treće, putem svojih davno instaliranih kadrova u policiji, sudovima i odvjetništvima, gazda Kaljmet omogućava starom Erliću minimalnu zatvorsku kaznu u trajanju 11 mjeseci koju neće odraditi iza rešetaka već guleći krumpire u nekoj menzi stavljajući tako kriminalca Novicu u podčinjeni položaj čime kontrolira i seniora i juniora Erlića. Šah mat, rekli bi neki!

ERLIĆI SU OSTVARILI VLASTITU SREĆU NA TUĐOJ NESREĆI

Ono na što gazda Kaljmet i njegov zločinački klan nisu računali jest silna količina gluposti čitave obitelji Erlić, posebno „vlaje“ Novice i „Arbanaške“ Branke, majke ministra Erlića. Prvo su iziritirali
gradnjom velebne luksuzne kuće u Arbanasima na čijim temeljima su navodno radili bageri koji su kopali i na zadarskoj rivi, a što istražuje OLAF, Europski ured za borbu protiv prijevara. Onda su iz
Zadarske županije izvukli 20 tisuća kuna poticaja za obiteljsku tvrtku AŠIBO u vlasništvu Branke Erlić koja je istodobno i zaposlenica Županije. Šime Erlić predmetom je vrlo opsežne istrage zbog osnovane sumnje da je na obnovi Kneževe palače pronevjerena veća količina europskog novca.

Naglom bogaćenju obitelji Erlić prethodila je otimačina legendarnog kafića „Kolona“ u kojem su desetljećima egzistenciju ostvarivali članovi obitelji Kožul da bi ih poturice gazde Kaljmeta kao pse izbacili na ulicu. Nekako u isto vrijeme, Novica Erlić dolazi u posjed atraktivnog stana nasuprot Kneževe palače i postaje susjed Renati Peroš koja je posljednjih desetak godina igrala ulogu ravnateljice Narodnog
muzeja Zadar kao nagradu za političku izdaju pokojnog Stanislava Antića. I kao da sve to nije bilo dosta, svadljivi Šime Erlić svakom tko ga se usudi javno kritizirati uzvrati u maniri primitivnog kočijaša.

Upravo su njegovi javni istupi protiv neistomišljenika predmet kritike brojnih medija, pa čak i onih koji se izravno financiraju iz gradske blagajne Grada Zadra.

POLITIČKI KLOŠAR

Ambicije Šime Erlića unatoč svemu navedenom nisu splasnule već su i narasle. Nakon govornih vježbi, a želeći izgubiti vlaški naglasak jer se stidi svojih korijena, pa i u drugim prilikama, Šime Erlić svojim najbližim suradnicima i članovima obitelji govori kako navodno želi biti novi hrvatski premijer.
Računajući na to da će Andrej Plenković svoju političku karijeru nastaviti u Briselu, Šime Erlić sebe vidi kao njegovog nasljednika!
Zaslijepljen mogućnostima koje nudi koruptivna političko-kriminalna mreža, a uz podršku zločinačkog klana Kaljmet, Šime Erlić uvjeren je u svoju superiornost i sposobnost da u isto vrijeme obnaša više
zahtjevnih funkcija. On je i u ovom trenutku jedan od najbližih suradnika Branka Dukića, ministar je u Vladi i predsjednik GO HDZ grada Zadra.

Sljedeći logičan iskorak nakon ministarske fotelje je ona premijerska, no osim Šime Erlića u takav politički rasplet nitko drugi ne vjeruje.Šime Erlić će umjesto kao velika politička zvijezda vrlo vjerojatno završiti kao politički klošar koji sa Božidarom Kaljmetom, Brankom Dukićem i povremeno Antom Ćurkovićem kroji sudbinu Zadra misleći da nitko nije prozreo njegov prijetvorni karakter jer jedno govori Dukiću, drugo Kaljmeti, a preko Ćurkovića nemušto vuče poteze koji će ga koštati političke karijere.

   0
   0