Novi bolnički kompleks KBC Rijeka na Sušaku sutra počinje s radom

Novi bolnički kompleks Kliničkog bolničkog centra Rijeka na Sušaku počinje s radom u srijedu u 8 sati, a to znači da prestaju s radom dosadašnji bolnički kapaciteti na lokalitetu Kantrida te Klinika za ginekologiju i porodništvo koja je dosad bila u blizini središta grada.

02.04.2024. - 17:56
02.04.2024. - 17:58
 0
Novi bolnički kompleks KBC Rijeka na Sušaku sutra počinje s radom
Foto: Hina

Na Sušaku će od srijede biti objedinjene sve bolničke i polikliničke usluge za liječenje žena i djece.  

Planirana zadnja faza preseljenja na lokalitet Sušak odvit će se u jednom danu, nakon čega će i zadnji pacijenti i osoblje napustiti lokalitet Kantrida te lokalitet Rijeka sanitetskim vozilima, prema najvišim međunarodnim standardima i propisima, navode iz KBC-a.

Složen, odgovoran i zahtjevan proces preseljenja bolničkih kapaciteta odvija se u pet faza, a započeo je krajem prošle godine, kada je novi bolnički kompleks u cijelosti opremljen novom i najsuvremenijom medicinskom i nemedicinskom opremom.

Uslijedile su edukacije osoblja, kalibracije opreme, testiranja i provjere svih sustava da bi posljednja, zadnja, peta faza preseljenja,, koja podrazumijeva kompletno napuštanje dosadašnjih pozicija bila moguća na medicinski siguran način i u kratkom roku. 

U novoj glavnoj zgradi kompleksa na Sušaku omogućeni su vrhunski uvjeti za pružanje sofisticiranih medicinskih usluga. kao što su novoopremljeni hitni prijam za djecu i hitni prijem za žene, polikliničke ambulante, operacijske sale, rađaonice, jedinice intenzivnog liječenja, bolesničke sobe, sobe za babinjače, djecu i roditeljsku pratnju, predavaonice i prostor namijenjen odvijanju vrtićkog i školskog programa za djecu pacijente.

Tu je i nova zgrada tehničko-ekonomskog bloka u kojoj su popratne i druge službe bez kojih bolnica ne bi mogla funkcionirati. Obje zgrade imaju i garaže na više etaža.

Gradnja novog kompleksa je počela 2019. godine, a svečano je otvoren početkom travnja ove godine. Novi objekti imaju 70 tisuća četvornih metara, pri čemu je medicinski dio u glavnoj zgradi od 40 tisuća metara.

Središnja zgrada ima osam etaža, a na dvjema je podzemnima garaža s 400 mjesta. U glavnoj zgradi su odjeli pedijatrije, ginekologije, rađaonice te središnji laboratorijski prostori za cijeli KBC.

   0
   0