Hrvatski vaterpolisti stigli su u Split i Dubrovnik

19.02.2024. - 18:06
19.02.2024. - 18:14
 0
Hrvatski vaterpolisti stigli su u Split i Dubrovnik
Foto: Foto: Jakov Prkić/Cropix

Hrvatska je u subotu postala najbolja reprezentacija svijeta u vaterpolu. Zlatne Barakude slomile su u finalu jaku Italiju i zasluženo osvojili zlato.

Barakude su sletjele u Zagreb u nedjelju, no Grad Zagreb im nije priredio doček u centru grada. Takav potez ozbiljno je razljutio hrvatsku javnost, reagirali su mnogi poznati Hrvati, među njima i proslavljeni Dubravko Šimenc.

No Split i Dubrovnik su vratili Barakudama osmijeh na lica. Brojni navijači dočekali su zlatne vaterpoliste u dva hrvatska grada, a brojni su bili oduševljeni.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u palači Dverce članove hrvatske vaterpolo reprezentacije, čestitao je igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu te im dodijelio Medalju Grada Zagreba.

"Što se tiče javnog dočeka reprezentacije, došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Grad je do sada dočeke organizirao u suradnji s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača. Ovaj put se to nije dogodilo, no vjerujemo bez loše namjere s bilo koje strane. Nadamo se da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste", priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Prozvana ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac oglasila se potom o temi dočeka vaterpolista.

"Mi smo reagirali još u četvrtak, kada još nismo znali hoće li biti zlatna ili neka druga medalja. Državni tajnik je uputio dopis gradskim strukturama o organizaciji dočeka na središnjem zagrebačkom trgu, no nije došao nikakav odgovor. Krenuli smo sami u organizaciju dočeka, zajedno sa HOO-om u zračnoj luci, a u ponedjeljak je cijela reprezentacija primljena kod premijera u Banskim dvorima", kazala je Brnjac. 

   0
   0