Art-kino otvara travanj premijerom novog Marasovićevog filma

Art-kino Rijeka program u travnju počinje u utorak, premijerom novog filma hrvatskog redatelja Nevija Marasovića "Pamtim samo sretne dane", doznaje se od ovog kina.

02.04.2024. - 18:03
02.04.2024. - 18:09
 0
Art-kino otvara travanj premijerom novog Marasovićevog filma
Foto: Hina

Radnja filma prati životnu priču jednog starijeg gospodina, u posljednjoj ulozi velikana slovenskog glumišta Radka Poliča, dok sjedi u restoranu i sluša rasprave ljudi za susjednim stolovima. Restoran predstavlja čekaonicu za drugi svijet, a gosti predstavljaju njega i njegovu užu obitelj tijekom bitnih životnih trenutaka, koji su ga pretvorili u čovjeka kakav je bio na kraju života. 

Na riječkoj premijeri bit će redatelj Nevio Marasović, producentica Nina Petrović te glumci Janko Popović Volarić i Leon Lučev.

Idućeg dana, 3. travnja, na programu je nagrađivana bugarska drama Majka, hrvatska manjinska koprodukcija, a i u njoj je jednu od glavnih uloga odigrao hrvatski glumac Leon Lučev. 

Art-kino od 3. travnja prikazuje novi nastavak serijala Demon Slayer, nazvan "To the Hashira Training". Kako navode iz kina, riječ je o jednoj od najprodavanijih mangi i najprofitabilnijih media franšiza te jednoj od najnagrađivanijih anime serija.

Kvarnerska filmska komisija u novog epizodi "Snimano kod nas", 11. travnja predstavlja film Silvija Mirošničenka "Obalno šetalište". To je opservacijski dokumentarni film koji prikazuje lokalne stanovnike vezane uz šetalište Franza Josefa I od Voloskog do Lovrana. 

Program se u travnju nastavlja otkačenom i zabavnom humorističnom dramom Kristoffera Borglija "Scenarij iz snova" s Nicholasom Cageom u glavnoj ulozi te biografskom dramom "Back to Black" u režiji Sama Taylor-Johnsona o životu i glazbi legendarne Amy Winehouse.

Od 18. travnja Art-kino prikazuje novi film redateljice i scenaristice Sofije Coppole "Priscilla", biografsku dramu koja predstavlja dosad neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita Elvisa Presleyja, sa strane njegove životne suputnice Priscille Beaulieu.

Kino će se prisjetiti nedavno umrlog bosanskohercegovačkog pisca, pjesnika i scenarista Abdulaha Sidrana 23. travnja projekcijom prvog igranog filma redatelja Emira Kusturice "Sjećaš li se Dolly Bell?", nagrađenog na Mostri Zlatnim lavom za prvi film, kojem Sidran potpisuje scenarij.

Na kraju travnja u Art-kinu se održava Impulse festival, s projekcijom dokumentarnog filma "Sav taj pank", čija radnja počinje u Rijeci te projekt KIN-O-ZVUK udruga RARE, koja spaja film i glazbu u jednu cjelinu. 

   0
   0