Županijske potpore za IT poduzetništvo dobilo 14 korisnika

Župan Božidar Longin uručio je u Domu Zadarske županije ugovore o dodjeli potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije.

28.12.2023. - 12:00
 0
Županijske potpore za IT poduzetništvo dobilo 14 korisnika
Foto: Zadarska županija

Dodjelom bespovratnih potpora Zadarska županija želi potaknuti poduzetnike u razvoju IT proizvoda, jačati konkurentnost njihovog nastupa na tržištu te podignuti razine poduzetničkih znanja i vještina. Iz županijskog proračuna odobrena su sredstva potpore u ukupnom iznosu od 45.200,00 eura, a potporu je dobilo 14 korisnika.

„Ovo je bio prvi javni poziv ovakve vrste kojim Zadarska županija dodjelom bespovratnih potpora želi na konkretan način potaknuti poduzetnike iz IT sektora u razvoju proizvoda i jačati vašu konkurentnost na tržištu. Veseli me vidjeti toliko mladih i uspješnih ljudi. Vaša branša, IT sektor je područje koje svakako želimo jačati, to je proizvod s dodatnom vrijednošću gospodarske sadašnjosti i budućnosti. Uvijek se ugodno osjećam u vašem društvu jer upravo ste vi pokretači onog pozitivnog u našoj županiji, pokretači gospodarskog, ali slobodno mogu kazati - i šireg društvenog razvoja“, poručio je tom prigodom župan Longin.

Program poticanja IT poduzetništva na području Zadarske županije proveden je prvi puta, a namijenjen je poduzetnicima koji stvaranjem dodatnih vrijednosti iz područja informacijskih tehnologija i povećanjem ponude IT proizvoda i usluga ostvaruju pozitivan učinak na gospodarski razvoj Zadarske županije.

„Svakako da nas vesele pozitivni gospodarski pokazatelji u našoj županiji - porast plaća i ukupnog gospodarskog proizvoda, ali i ono što je posebno važno – značajno povećanje radnih mjesta. To su brojke koje upravo Zadarsku županiju čine među vodećima u Hrvatskoj i na to sam, kao župan, izrazito ponosan! Upravo su poduzetnici na području naše županije napravili u proteklom razdoblju značajan iskorak, pokazavši u velikoj mjeri inovativnost, sposobnost i tržišnu konkurentnost. Zadarska županija kao koordinator razvoja na svom području ulaže velike napore u snaženje gospodarstva, a brojnim aktivnostima i mjerama poticaja pomažemo malim i srednjim poduzetnicima da posluju što uspješnije“, istaknuo je župan.

Na Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije pristigle su 32 prijave, a nakon provedene provjere potporu je dobilo 14 korisnika.(Zadarska županija)

   0
   0