Vlajter Ego: Ponosni smo i ohrabreni

Nakon što su se slegli dojmovi sa vanredno uspješnog 15-tog izdanja Vlajternative - organizatori imaju obrabrujuću poruku za publiku i javnost.

22.08.2023. - 12:28
22.08.2023. - 12:51
 0
Vlajter Ego: Ponosni smo i ohrabreni
Foto: Vlajternativa/ Flesh /FB

"Nakon što smo prepustili medijima tekstove i dojmove, red je da se i mi zahvalimo i javimo nakon provedene Vlajternative, dok je ne privedemo kraju.

Živi smo, neki još uvik dolaze sebi, neki su zaležali danima, dug je oporavak zato jer je bilo jako stresno, zahtjevno, teško organizirati sve i napraviti da funkcionira onako kako mi to želimo i zamišljamo.

Organizacijski je bilo puno nepredviđenih okolnosti koje su nas dovodile u stresne situacije, neočekivanih obrata koji srećom nisu slomili zadrugarski duh i kolektiv koji gajimo već dugo!

Ovogodišnja Vlajternativa je ostvarila sve svoje ciljeve i želje zamišljene i opisane u eventu.

Tematski i žanrovski smo pogodili i ostvarili očekivanja, uveli novi žanr ( rap, hip-hop ) koji se pokazao kao top potez – fala HRAM-u na odazivu i njihovoj šibenskoj uličnoj lirici.

Uspili smo nakon nekoliko pokušaja dovesti kultni PARAF u Benkovac i Dalmaciju čime smo za nas ostvarili i proživili povijesni trenutak, a možda otvorili mogućnost i ostalim gradovima da ih dovedu ili barem čuju i vide.

Paraf/ Vlajternativa FB

Metalci su ove godine dobili speed/heavy/black/trash kombinaciju bendova koji su svojim brzim, žestokim i glasnim izvedbama užgali atmosferu cilog festivala. Najprije SPEEDCLAW, pa FLESH i BUZZSAW za kraj koji su zatvorili festival. Pank shemu osim legendarnih Parafa kao predstavnika post punk, punk rock zvuka, proširili su mladi HOME CONFLICT sa svojim hc melodično pjevnim kompozicijama te DISBAJA koji su svoj crust, D-beat punk odsvirali na metaliziranim postulatima te tako proširili pank horizonte tvrdom i moćnom izvedbom.

Uspjeli smo ostvariti suradnju s Komikazama koji su obogatili festivalski prostor slikama naslovnica strip izdanja te ponudili posjetiteljima bogati stol memorabilija i mercha za sve ljubitelje/ice alternativnog autorskog stripa naših dragih KOMIKAZA u pratnji simpatične Boške. S nama je bio i Zdenko Franjić sa svojim štandom SLUŠAJ NAJGLASNIJE di smo mogli nabaviti razna glazbena izdanja.

Foto: Komikaze FB

Sve u svemu desilo se jedno pravo okupljanje alternativne scene u Dalmaciji na čemu je Vlajternativa zahvalna svima koji su bili, došli, stigli, sudjelovali, pomogli, potegnuli i odradili.

Mediji i kritika su prepoznali našu namjeru i cilj koji cilo ovo vrime gradimo. Riječ alternativa u nazivu festivala nije pretenciozna već razlikovna, jer razdvaja rock zabavni koncert od okupljanja alternativne scene u njenom punom smislu tj. onoliko koliko je moguće.

Vjerujemo da su svi posjetitelji ove godine uživali i dobili neko potrebno ispunjenje, jer jbga nije lako (pre)živiti na ovim našim prostorima, živjeti u obzirima okoline, ponude i nametnutih očekivanja.

Sluha za nekakvu alternativu baš i nema, a okupljanja poput Vlajternative barem malo osnaže duh i SMISAO – neki traže, neki su našli, neki lutaju – a svi su na Vlajternativi neki smisao i dobili.

Foto: Publika/Vlajternativa FB

Lipo je bilo vidjeti ljude svih generacija na festivalu, ekipu s našim starim majicama, publiku iz različitih gradova – od Mostara do Zagreba i Osijeka, mlade ispod 18 godina koji su imali besplatan ulaz, grupu pankera iz Slovačke koji tu ljetuju i koji su se oduševili, penzionere a rokere u duši, nove ljude, ljude koji su prvi put došli, ekipu koja je bila tamo a nije ušla, pun bus iz Zadra i nazad, omladine nikad više, rasprodane majice, nestanak Pelinkovca u sitne sate, ogradu koja se strugala i vukla do ton majstora i nazad, spašavanje mesa u 6 ujutro, ekipu koja se budi u podne i kako izlaze iz svojih nekakvih izba s pojačanom glazbom, itd, itd.

Fala svima koji su na bilo kakav način doprinijeli ovogodišnjoj Vlajterantivi, fala svim sponzorima i donatorima bez čije pomoći bi teško i nikako neke stvari odradili.

Hvala vam svima što ste tu s nama od 2011. godine, što podržavate našu i vašu Vlajternativu – učinili ste nas koji se trudimo i dajemo za sve ovo ponosnima i ohrabrenima da nastavimo i dalje gurati našu dobru priču jer Vlajternativa je tu da čini dobro, mijenja stvari, olakšava sadašnjost i uljepšava budućnost koja je uvijek nepredvidiva!" (Vlajter Ego)

   0
   0