VIDOVIĆ: HRVATSKA TRAŽI GENERALNI "RESTART"

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović rekao je u subotu kako Hrvatska traži generalni "restart", jer je proteklih 30 godina upravljanja Hrvatskom dovelo do toga da živimo daleko ispod mogućnosti, koje naša zemlja i naši ljudi imaju.

06.04.2024. - 13:04
 0
VIDOVIĆ: HRVATSKA TRAŽI GENERALNI "RESTART"
Foto: Hina

Na predstavljanju kandidata i programa za 4. izbornu jedinicu Vidović je kazao kako  Hrvatska traži ljude, koji će biti sposobni otvoriti upravljanje ovom zemljom za one koji imaju znanje, sposobnost, poštenje i čestitost.

Naša misija je da uđemo u Hrvatski sabor, donosimo zakone i propise koji će omogućiti da se ovom zemljom upravlja u korist građana, a ne uskih partijskih i stranačkih elita. To je smisao ovih izbora, ako u tome ne uspijemo, nismo napravili ništa, poručio je Vidović.

Nositelj liste za 4. izbornu jedinicu Domagoj Hajduković istaknuo je kako će se Socijaldemokrati zalagati se za promjenu zakona o ovrhama, odnosno zabranu prodaje dugova lihvarskim agencijama te izmjene zakona o radu, od skraćivanja radnog tjedna do strože kontrole provođenja toga zakona.

U sektoru poljoprivrede, dodao je,  zalagat će se za poštenije raspolaganje poljoprivrednim zemljištem i stvaranje agrobanke, koja je iznimno bitna kako bi poljoprivrednicima omogućila dolazak do prvog kapitala i početnih ulaganja te premošćivanja loših proizvodnih godina.

Osijek je bio poznat kao industrijski grad, ali industrija koja je nekada postojala više se neće vratiti, stoga je budućnost u razvoju IT industrije, s mjerama poput poreznih olakšica, koje će privući tu industriju u ovaj kraj, istaknuo je Hajduković.

Kandidatkinja s liste Romana Nikolić rekla je kako će, ako dobiju povjerenje građana, provesti mjere kojima će se stati na kraj gorućem problemu vršnjačkog nasilja nad djecom i mladima.

Zalagat ćemo se za uvođenje preventivnog programa za suzbijanje nasilja nad djecom i njegovo uvrštavanje u nacionalni kurikulum ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Iako je ulaganje u prevenciju u početku za državu najskuplje, dugoročno je najsiplativije, jer mijenja društvo iz korijena, istaknula je Nikolić.

   0
   0