Tematski park Dragon Ball bit će izgrađen u Saudijskoj Arabiji

Prvi svjetski zabavni park inspiriran svijetom poznate japanske mange i animirane serije Dragon Ball (Zmajeva Kugla) bit će izgrađen u Saudijskoj Arabiji, najavio je promotor ovog kolosalnog projekta.

25.03.2024. - 09:41
 0
Tematski park Dragon Ball bit će izgrađen u Saudijskoj Arabiji
Foto: Hina

Nije naveden planirani datum otvaranja zabavnog parka koji će se prostirati na površini od 500.000 četvornih metara ni njegova cijena, kao što je inače slučaj s turističkim megaprojektima u saudijskoj kraljevini.

Smješten u Qiddiyi, u blizini glavnog grada Rijada, park će sadržavati sedam različitih područja iz svemira Dragon Balla, tridesetak atrakcija kao i hotele i restorane, navodi se u priopćenju za javnost investicijske tvrtke Qiddiya, koje je također objavio studio Japanese Toei Animation, producent animiranih filmova iz franšize.

Novi grad Qiddiya jedan je od faraonskih projekata programa Saudijske Arabije "Vizija 2030" za razvoj turizma na njezinu teritoriju.

Smrt tvorca Dragon Balla Akire Toriyame 1. ožujka u dobi od 68 godina izazvala je val emocija diljem svijeta, odražavajući ogromnu popularnost njegovog rada.

Dragon Ball, jedna od najprodavanijih manga svih vremena, prvi put je objavljen u strip magazinu Weekly Shonen Jump 1984. i kasnije je bio adaptiran za filmove, video igre i televizijske emisije koje su se prikazivale u više od 80 zemalja.

Priča je to o avanturama dječaka Son Gokua u potrazi za sedam čarobnih zmajevih kugli kako bi obranio svijet od izvanzemaljskih humanoida Saiyana. 

Dragon Ball inspirirao je brojne pisce fan fictiona, verzija animea sinkronizirana je na brojne jezike, a akcijske figure Dragon Ball i danas su tražene u trgovinama diljem Japana, Kine i jugoistočne Azije. (Hina)

   0
   0