Stefanovski slavi 50 godina karijere u Dalmaciji

Vlatko Stefanovski, istaknuti gitaristički virtuoz, ove godine proslavlja 50 godina na sceni, a tim povodom priprema posebne akustične koncerte koje će održati 27. ožujka u splitskoj Lori i 28. ožujka zadarskom HNK-u, objavio je organizator koncerta Music Time.

01.02.2024. - 00:23
 0
Stefanovski slavi 50 godina karijere u Dalmaciji
Foto: Hina

Stefanovski će se ovoga puta predstaviti splitskoj i zadarskoj publici u intimnom solo izdanju, izvodeći svoje najpoznatije skladbe kao presjek dugogodišnje i uspješne glazbene karijere.

Vlatko Stefanovski, poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe, rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedoniji, gdje je počeo glazbenu karijeru kao mladi gitarist. 

Prvi značajan uspjeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u spajanju tradicionalne makedonske glazbe s modernim rock zvukom. Kroz rad u Lebu i Soli Stefanovski je postao prepoznatljiv po iznimnoj gitarističkoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi.

Nakon razlaza grupe Leb i Sol posvetio se solo karijeri u kojoj je obuhvatio različite glazbene žanrove, istražujući područja poput jazza, bluesa, etno-glazbe te akustične gitare. Također, suradnjom s vrhunskim glazbenicima diljem svijeta dodatno je obogatio svoj glazbeni izraz.

Stefanovski je dobitnik državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti "11. oktobar". Osim toga, dodijeljen mu je počasni doktorat za umjetnost Sveučilišta Sv. Kirila i Metodija iz Skopja, potvrđujući njegov doprinos svjetskoj glazbenoj sceni. (Hina)

   0
   0