KAZNENO PRIJAVLJEN PILOT ZRAKOPLOVA KOJI JE PAO NA HVARU

Splitska policija je zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa kazneno prijavila francuskog pilota zrakoplova (68) koji se u petak srušio na Hvaru i tom prilikom ozlijedio tri strane državljanke koje su bile na tlu.

03.06.2024. - 11:19
03.06.2024. - 11:20
 0
KAZNENO PRIJAVLJEN PILOT ZRAKOPLOVA KOJI JE PAO NA HVARU
Foto: Hina

Policija je izvijestila da su nad pilotom dovršili istraživanje u kojem je utvrđeno da je 31. svibnja na području Hvara zbog loših vremenskih uvjeta izgubio nadzor nad zrakoplovom te je prilikom spuštanja udario u osobe koje su se nalazile na tlu.

Dvije su osobe teško ozlijeđene, dok su još dvije, od kojih se jedna nalazila u zrakoplovu, lakše ozlijeđene. 

U policiji kažu da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela ugrožavanja posebnih vrsta prometa pa je kazneno prijavljen nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Nesreća ​tog sportskog ultra lakog zrakoplova dogodila se u petak oko 14,15 sati u Starogradskom polju kod Starog Grada, u blizini sportskog aerodroma.

Zrakoplovom je tijekom slijetanja upravljao 68-godišnji državljanin Francuske, dok se kao putnica u zrakoplovu nalazila 64-godišnja državljanka Francuske, koja je ozlijeđena. 

U nesreći su ozlijeđene i tri državljanke Njemačke u dobi od 47, 52 i 62 godine, koje su se kretale nerazvrstanom makadamskom cestom uz aerodrom na koju je pao zrakoplov.

   0
   0