INSPIRACIJA ZA MARTHU IZ 'MALENOG IRVASA' TUŽI NETFLIX ZA 170 MILIJUNA DOLARA

Žena koja je navodno bila inspiracija Richardu Gaddu za snimanje hit serije Maleni irvas (Baby Reindeer) traži najmanje 170 milijuna dolara u tužbi protiv Netflixa.

07.06.2024. - 11:58
 0
INSPIRACIJA ZA MARTHU IZ 'MALENOG IRVASA' TUŽI NETFLIX ZA 170 MILIJUNA DOLARA
Foto: Hina

Fiona Harvey optužila je streaming platformu za klevetu, namjerno nanošenje emocionalne boli, nemar, grubi nemar i kršenje njezinog prava na publicitet u tužbi podnesenoj na saveznom sudu u Kaliforniji.

Tužba je uslijedila nakon tvrdnji da je inspiracija za lik Marthe Scott, koja uhodi Gaddovog lika Donnyja Dunna nakon što joj posluži šalicu besplatnog čaja u pubu gdje radi.

Rečeno je da se serija temelji na stvarnim životnim iskustvima komičara i pisca Gadda. Nakon što je serija emitirana zamolio je gledatelje da ne nagađaju o stvarnim ljudima koji su inspirirali seriju.

U novoj tužbi Harvey je optužila Netflix za širenje "brutalnih laži", uključujući da je ona "dvaput osuđivana uhoditeljica koja je kažnjena s pet godina zatvora".

“Optuženi su govorili te laži i nikada nisu prestali, jer je to bila bolja priča od istine, a bolje priče su donosile novac”, navodi se.

Dodaju i da je Fioni Harvey život uništen kao rezultat optuženih laži, malverzacija i krajnje bezobzirnog lošeg ponašanja.

Sudski dokumenti navode da Netflix "nije učinio doslovno ništa" da potvrdi kako je predstavljena priča istinita, navodeći da "Harvey nikada nije osuđen ni za kakav zločin i nikada nije bila u zatvoru", prenosi Dpa.

   0
   0