ĐAKOVO PROSLAVLJA 785 GODINA PISANE POVIJESTI

U povodu Dana grada Đakova, 8. svibnja, kada se prisjeća 1239. godine i svog prvog pisanog spomena, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnim građanima i pojedincima dodijeljena gradska priznanja.

08.05.2024. - 16:56
 0
ĐAKOVO PROSLAVLJA 785 GODINA PISANE POVIJESTI
Foto: Hina

O gradu-slavljeniku, čestitajući sugrađanima 785. rođendan Đakova, govorio je gradonačelnik Marin Mandarić, poručivši da grad nisu samo zgrada gradske uprave, politika u njemu i zgrade, nego njegovi ljudi i društvena zajednica u svoj svojoj cjelovitosti.

Đakovčanima je čestitao i obnašatelj dužnosti osječko-baranjskog župana Mato Lukić kao izaslanik premijera, rekavši da Đakovo, veličinom drugi grad u županiji, s Osijekom i drugim gradovima i općinama čini zamašnjak svega što županijska vlast čini u zadnjih sedam godina.

"Tijekom tih sedam godina kod drugih smo promijenili percepciju o Slavoniji", rekao je Lukić.

"Drago mi je što je gradonačelnik Mandarić u povodu dana govorio o ljudima kao nemjerljivoj vrijednosti", rekao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Goran Ivanović.

Počasni građanin Đakova Vladimir Šeks podsjetio je na superizbornu 2024. i 2025. u kojoj slijede lokalni izbori te se osvrnuo i na globalnu sigurnosnu situaciju.

"Plameni mogućeg 3. svjetskog rata već su potpaljeni i potrebno je jačati obrambenu snagu zemlje", rekao je Šeks.

Svečanoj sjednici nazočili su i saborski i euro-zastupnici, predstavnici vojnih vlasti, te Crkve predvođeni đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem.

   0
   0