Zrmanja Triple Challenge 3.0

Treći put održat će se Trostruki Izazov u prekrasnom zadarskom zaleđu, a datum za bilježenje je 9. rujna.

25.08.2023. - 16:10
 0
Zrmanja Triple Challenge 3.0
Foto: VAN ČORIĆ ZA TZO JASENICE

Jedinstveno outdoor događanje Zrmanja Triple Challenge 3.0 održat će se u subotu 9. rujna u prelijepom krajoliku Jasenica, Maslenice, Zrmanje i Novigradskog mora. Multidisciplinarnu utrku treću godinu organizira Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Općinom Jasenice u okviru Europskog tjedna sporta.

Sportsko-rekreacijski događaj ima za cilj potaknuti građane na bavljenje rekreativnim sportom, uz istovremeno uživanje u pejsažima zadarskoga zaleđa i okolice. Zrmanja Triple Challenge 3.0 je ekipna utrka u kojoj mogu sudjelovati ljubitelji prirode, društva i sportske rekreacije, a koji su u dobroj kondiciji, obzirom na to da je utrka zahtjevna. Naime, četiri su kategorije, prigodno nazvane po vjetrovima koji pušu u ovom kraju - Bura, Jugo, Levanat (obiteljska utrka) i Maestral, i koje se razlikuju po duljini i disciplinama.

Bura ima tri discipline (etape) - kajak, trail i plivanje, ukupne duljine 24 kilometra, sudjeluju tri člana. Jugo je pojedinačni samostalni trail od 15,6 km, Levanat je obiteljski trail od 5 km, dok je Maestral vožnja kajakom za dva člana ekipe, dužine 11 km.
Za sve je kategorije besplatna prijava, dostupna ovdje, preporuka je da se izabere ona kategorija koja najbolje odgovara vlastitim fizičkim sposobnostima. (HTZ)

   0
   0