ZBOG PRORAČUNA OD 122 MILIJUNA EURA NEVIĐENI PRITISCI I NAPADI NA RADETU

Predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta posljednjih je tjedana bio žrtvom više različitih napada i većina medija se potrudila to prikazati kao posljedicu njegovih nastojanja da se iz Zadra uklone fašistička obilježja.

23.02.2024. - 11:58
04.04.2024. - 14:54
 0
ZBOG PRORAČUNA OD 122 MILIJUNA EURA NEVIĐENI PRITISCI I NAPADI NA RADETU

Daniel Radeta je uvjetovao podršku proračunu uklanjanjem fašističkih obilježja u Zadru, a posebno ističe mural hrvatskog vojnika na Bulevaru za kojeg tvrdi da previše podsjeća na njemačkog vojnika iz II Svjetskog rata. Lažni desničari su nakon toga ciljano počeli stvarati atmosferu linča uvjeravajući javnost kako je Daniel Radeta antihrvatski element, antidomoljub.

Ipak, tzv. fašistička obilježja o kojima Radeta govori nemaju nikakve veze sa napadima na ovog SDP-ovca. 

Motiv leži u nemogućnosti pljačke proračunskog novca kao što je to bio slučaj prijašnjih godina kada su sluge zločinačkog klana Kaljmet uzimali koliko su htjeli iz proračuna i međusobno dijelili novac građana. Riječ je o 122 milijuna eura od čega je dobar dio bio namijenjen likovima poput Zdravka Livakovića bez kojeg se ne može nacrtati ni jedan projekt u Zadru. On o svemu odlučuje i neovisni projektanti ne mogu dobiti ni jedan posao kojem je investitor Grad Zadar. Zdravko Livaković je tek jedan od mnogih koji grabi iz gradskog proračuna. Tu su i brojni podobni građevinari, poduzetnici kojima je posredno nadređen Božidar Kaljmeta i njegov zločinački klan Kaljmet.

Baš zato traju brojni pritisci na Daniela Radetu kojem mnogi pristupaju i nagovaraju ga da popusti, ali ne po pitanju fašističkih obilježja već po pitanju gradskog proračuna. Radeta o takvim pritiscima još uvijek nije javno progovorio, no ona su prisutna i određen krug ljudi je vrlo dobro upoznat sa kriminalnim lobiranjem da se oslobodi gradski proračun.

Dugovi su došli na naplatu, a nervoza među HDZ-ovim pripadnicima zločinačkog klana Kaljmet sve je veća. Mnogo su toga obećali, pokupili predujmove, dogovorili projekte, a Radeta im smeta. Kada su poznati pripadnici zločinačkog klana Kaljmet prije nekoliko godina uzeli novac i obećali vrlo opasnim investitorima realizaciju određenih projekata na prostoru grada Zadra, a to se izjalovilo, onda su neke od njih provozali u prtljažnicima crnih limuzina stranih registarskih oznaka. Neki od pripadnika zločinačkog klana Kaljmet tjednima nisu izlazili iz svojih luksuznih stanova i kuća jer ih je bilo sram da im drugi ne vide modrice od premlaćivanja ispred restorana i hotela gdje su prethodno peglali
službene kartice u vlasništvu Grada Zadra.

Zato im je nervoza na vrhuncu jer ne žele reprizu od prije nekoliko godina, a ovaj put je osim podanika u riziku i sam Božidar Kaljmeta čiji je zločinački klan Kaljmet pred raspadom.

   0
   0