Zadarsko ljeto Stephana Lupina

Lupino je i ovo ljeto u Zadru gdje, kako ističe, puni baterije i očekivano trudi se naći što bolje lokacije za kakav „vrući“ photosession, fotografiranje lijepih žena, po čemu je postao poznat, najprije u New Yorku, a onda i šire

02.09.2023. - 13:41
03.09.2023. - 10:42
 0
Zadarsko ljeto Stephana Lupina
Foto: Stephan Lupiono (foto N.K)

Poznatog fotografa i umjetnika Stephana Lupina „zaskočili“ smo ovih dana u Zadru, gdje već duže vremena provodi dio ljeta. Lupino je otišao u „kontrolu“ nove rive, kako kaže, ne bi li pronašao kakvu dobru lokaciju za novi photosession.

- Sviđa mi se nova riva. Dalo bi se nešto dobro napraviti ovdje, zaključuje.

- Neki „vrući“ photosession, pitamo.

- Možda. Uvijek je lijepo iskoristiti dobru lokaciju i snimiti kakvu dobru fotografiju no ono što me već duže vremena inspirira i puni nisu slike koje sam nekad radio. Sada je u fokusu mog profesionalnog angažmana prije svega moja umjetnost, a onda i humanitarni rad. Puno je nepravde oko nas pa nastojim koliko god mogu kroz svoj rad pomoći potrebitima, objašnjava Lupino. 

Niz humanitarnih projekata iza kojih je stajao popriličan je, što je bilo prepoznato i dalje se prepoznaje ne samo u Hrvatskoj već i inozemstvu, gdje popularni umjetnik često izlaže i sudjeluje u raznim akcijama. Ponosan je, kako dodaje što je za svoj humanitarni rad dobio i međunarodno priznanje - dr. Lucija Čikeš, koje se dodjeljuje priznatim umjetnicima u zemlji i svijetu za njihovu osjetljivost i brigu kada je riječ o djeci s posebnim potrebama, kao jedno od recentnijih priznanja koja su došla na njegovu adresu. - Nagrada će mi biti uručena 10. studenoga u Solinu, informira nas.

Brojna umjetnička djela koja Lupino radi u zadnje vrijeme idu za humanitarne svrhe 

U međuvremenu, iz New Yorka, gdje je počeo svoju karijeru i gdje su ga zbog fotografija noćnog života prozvali kraljem noćnog života Velike jabuke, stiže još jedno priznanje – njegova je fotografija newyorške noćne scene proglašena za jednu od deset najboljih fotografija noćnog života osamdesetih godina. 

Lupino je itekako znao pokazati kako je izgledao noćni život u New Yorku osamdesetih

Lupino nam ju ustupa za objavu kao i par „vrućih“, kako snimljenih u blizini Zadra, tako i na drugim lokacijama. (KB, foto N.K. i Stephan Lupino)))

   0
   0