UHIĆENJE KUZME TOMAŠIĆA JE HDZ-ov LOV NA VJEŠTICE KOJIM DIRIGIRA BOSS ANDREJ PLENKOVIĆ!

Jutros su uhićeni načelnik općine Smokvica na Korčuli, Kuzma Tomašić i splitski poduzetnik Ivica Kriletić. Njih USKOK sumnjiči da su manipulirali novcem iz fondova EU namijenjenih izgradnji Muzeja zlata i srebra

13.05.2024. - 19:19
14.05.2024. - 14:31
 0
UHIĆENJE KUZME TOMAŠIĆA JE HDZ-ov LOV NA VJEŠTICE KOJIM DIRIGIRA BOSS ANDREJ PLENKOVIĆ!

Općina Smokvica odustala je od projekta muzeja za kojeg je izdana građevinska dozvola zbog čega je proračun uskraćen za najavljene europske novce. Kako bi nadoknadili manjak, Općina Smokvica je podigla kredit i sada im prijeti blokada jer nije vratila novac Županiji preko koje je išlo financiranje muzeja. Načelnik Kuzma Tomašić procijenio je u nekom trenutku da je dobro donijeti odluku o odustajanju od projekta i to je njegovo pravo kao načelnika. O njegovoj odluci se može raspravljati i možda je bio u pravu, a možda i ne.

Ali pobogu, što tu imaju raditi PNUSKOK i USKOK?! Čemu uhićenje??? Čemu medijska pompa oko benignog događaja??? Kuzma Tomašić je kriv samo zato što je SDP-ovac koji donosi odgovorne odluke u cilju zaštite kvalitete života u svojoj općini. HDZ-ovci koji od 2017.godine ne mogu srušiti Kuzmu Tomašića i SDP već sedam godina pokušavaju napakirati SDP-ovom načelniku. I onda je sve puklo na Muzeju zlata i srebra jer su se korumpirani istražitelji PNUSKOK-a i USKOK-a pod kontrolom Andreja Plenkovića i ostalih kriminalaca iz zločinačke organizacije HDZ ohrabrili i najavili medijima da će Tomašić nadrljati.

Poljuljani manjkom podrške birača, zločinci iz HDZ-a ne znaju se drugačije izboriti za političke funkcije pa bi sada u zatvor strpali sve koji nisu u HDZ-u ili Domovinskom (Imovinskom) pokretu. Drugačije ne mogu dobiti na izborima. Kuzma Tomašić nije napravio ništa što bi trebalo zanimati PNUSKOK i USKOK. Ako su sumnjali u nepravilnosti, na vrata Općine Smokvica trebali su pokucati službenici Ureda državne revizije, a ne policajci! Kuzma Tomašić trebao je danas javnosti objasniti zašto korumpirana država češlja poslovanje Općine Smokvica zbog Muzeja zlata i srebra, ali su mu usta začepili, odveli ga iza rešetaka kao najgoreg kriminalca.

To i ne bi bilo tako loše kada bi država prema svima imala isti pristup. Ali nema. Kuzma Tomašić je iza rešetaka, ne zadugo, budite sigurni, ali su zato na slobodi glavni akteri neviđene pljačke državnog novca u plinskoj aferi. HEP je tijekom lipnja 2023. plin kojeg su kupili po cijeni od 47,60 eura po megavatsatu (MWh), prodavali za 1 eurocent po MWh i to kontroverznom Pavlu Vujnovcu iz PPD koji sponzorira Domovinski pokret, koalicijskog partnera Plenkovićevog HDZ-a. U priči oko Kuzme Tomašiča sporno je nekih 200 tisuća eura, a u priči oko HEP-a i Vujnovca iza kojeg, osnovano se sumnja, stoji Andrej Plenković, opljačkano je nešto manje od 100 milijuna eura.

Vujnovac je na slobodi, Tomašić iza rešetaka. Treba li što još reći?

   0
   0