Snimka žene koju u Pakistanu ubija brat širi se i šokira naciju

Pakistanska policija uhitila je oca i brata nakon što se proširila videosnimka iz pokrajine Punjab na kojoj brat davi svoju sestru dok ih otac gleda, rekli su dužnosnici u četvrtak.

28.03.2024. - 13:48
28.03.2024. - 13:49
 0
Snimka žene koju u Pakistanu ubija brat širi se i šokira naciju
Foto: Hina

Događaj je izazvao šok i bijes u naciji koja se bori s valom nasilja nad ženama. 22-godišnju ženu usmrtio je brat dok je otac gledao, a nepoznata treća osoba snimila je zločin, rekao je lokalni policijski dužnosnik Rana Akmal za dpa.

Incident se dogodio u gradu Toba Tek Singhu prošlog tjedna. Obitelj je pokopala ženu tvrdeći da je umrla od kolere.

Policija je registrirala slučaj u srijedu nakon što se videosnimka proširila, dodao je Akmal.

I otac i brat rekli su policiji da su ženu silovali godinama i ubili je kako bi sakrili svoj zločin, rekao je policijski dužnosnik Mohamed Imran.

Policija je ekshumirala tijelo u četvrtak radi obdukcije i DNK testiranja kako bi se potvrdilo silovanje, rekao je Imran.

Provode se racije radi uhićenja osobe koja je navodno snimila zločin.

Zločini protiv žena, uključujući djevojčicu kojoj je muškarac odrubio glavu i grupno silovanje majke pred njezinom djecom na autocesti, šokirali su Pakistan posljednjih godina.

U Pakistanu se svake godine prijavi na tisuće silovanja, ali je stopa osuđivanja manja od 3 posto zbog manjka vladavine prava i nejasnih zakona, ukazuju policijske statistike. (Hina)

   0
   0