Rade Šerbedžija: veteran glumišta ponovno pjeva u Lisinskom

Eto pjesma naziv je koncerta kojeg omiljeni glumac više generacija, regionalna i internacionalna zvijezda, sa svojim bandom Zapadni kolodvor gostuje u Palači glazbe 17.listopada. Repertoar šarolik : od poezije, do šlagera, etna i šansone.

11.10.2023. - 17:32
12.10.2023. - 07:03
 0
Rade Šerbedžija: veteran glumišta ponovno pjeva u Lisinskom
Foto: Rade Šerbedžija ,foto press Lisinski

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor ponovo u Lisinskom!

Jedan od naših najboljih glumaca sa svjetskom karijerom, pjesnik i glazbenik koji suvereno vlada pozornicom u svakoj ulozi, održat će u Lisinskom koncert pod nazivom ETO PJESMA. Njegovi koncerti uvijek su posebni i emotivni jer Rade između hitova poput Barbara, Panonske trešnje, Ne daj se, lnes, Kad umre ljubav i ostalih, priča anegdote i vodi dijalog s publikom.

Na njegovom koncertnom repertoaru nalaze se i pjesme s posljednjeg objavljenog albuma "Ne okreći se, sine", vrhunskog glazbenog ostvarenja. Deset pjesama Šerbedžija je snimio uz ekipu sjajnih glazbenika: Davora Smotkea Smotalića (perkusije, prateći vokal), Darija Hleba (bas gitara), Marija lgreca (gitara), Antuna Stašica (violina, prateći vokal), Marjana Krajnu (harmonika) te gosta Dadu Marinkovića iz Parnog Valjka (bubnjevi).

Hvaljen od strane kritike i publike, ovaj je album najavljen hitom Eto pjesma koju je za njega napisao Husein Hasanefendić Hus. Svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu Govorila je tako tiho, tiho, Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi Grad Drage Mlinarca, Mario lgrec u pjesmi Suzo moja, strpi se autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi Ostala si uvijek ista autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

Na novom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis, pjesmu Šeherezada posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije sedam godina pogodio kulturnu scenu ovih prostora. Na albumu se nalaze i dvije suradnje s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi Otkako te ne volim te u pjesmi Na nešto me sjeća taj grad koju je Rade otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom.

Naslovnu pjesmu Ne okreći se, sine Šerbedžija je napisao još 1989. godine, a uglazbio ju je Gabor Lengyel. (BH)

   0
   0