PULA: TEŠKO OZLIJEĐENI MALOLJETNI BICIKLIST I PJEŠAK

U prometnim nesrećama koje su se u subotu dogodile u Puli i Umagu teško su ozlijeđeni maloljetni biciklist i pješak, pa je istarska policija pozvala sve sudionike u prometu da vode računa o svojoj sigurnosti i poštuju prometne propise.

02.06.2024. - 18:35
 0
PULA: TEŠKO OZLIJEĐENI MALOLJETNI BICIKLIST I PJEŠAK
Foto: Hina

Maloljetnik je u Puli, upravljajuću oko 18 sati biciklom nogostupom Ceste prekomorskih brigada bez uporabe zaštitne kacige i na mjestu gdje ne postoji biciklistička staza, izgubio nadzor nad biciklom i u padu zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u pulsku Opću bolnicu.

Umaška policija je pak evidentirala prometnu nesreću u kojoj je maloljetnik zadobio teške ozljede dok je nepropisno prelazio kolnik. Trčeći preko kolnika Obale Josipa Broza Tita na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, došlo je do sudara s automobilom pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 31-godišnjakinja te je maloljetnik zadobio teže ozljede.

Istarska policijska uprava stoga poziva sve sudionike u prometu da vode računa o svojoj sigurnosti i da poštuju prometne propise. 

Bez obzira što je  zaštitna kaciga obavezno propisana za osobe mlađe osobe od 16 godina, preporučujemo da i ostali vozači bicikala koriste zaštitne kacige, obzirom da su kod pada ili u prometnoj nesreći, najčešće ozljede glave vozača bicikla, koje su u određenim slučajevima dovele i do smrtnih ishoda, ističu u policiji.

   0
   0