Pripreme hrvatskih rukometaša za olimpijske kvalifikacije u punom jeku

U miru i tišini Westin hotela i "Kutije šibica", hrvatska muška rukometna reprezentacija priprema se za jedan od najvažnijih tjedana u posljednjih desetak godina - olimpijske kvalifikacije koje se od 14. do 17. ožujka održavaju u Hannoveru.

11.03.2024. - 20:37
 0
Pripreme hrvatskih rukometaša za olimpijske kvalifikacije u punom jeku
Foto: Hina

Posebice, jer dvostruki olimpijski pobjednici, nisu nastupili na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Novom izborniku Islanđaninu Daguru Sigurdssonu polako pristižu svi pozvani igrači. Nakon dolaska Ivana Martinovića, tijekom vikenda reprezentaciji su se priključili i Tin Lučin, Lovro Mihić, Nikola Grahovac, Filip Vistorop, Filip Ivić, Luka Cindrić i naknadno pozvani Ivano Pavlović koji je bio na široj listi od 35 igrača koja je napravljena prije gotovo mjesec dana.

Tijekom dana stigli su i Veron Načinović i Tomislav Kušan koji su imali međusobni susret u francuskoj ligi. Ostaje još samo vidjeti hoće li se kapetan Domagoj Duvnjak priključiti tijekom večeri ili će doći izravno u Hannover.

"Moramo se pripremiti za sve utakmice, svi smo spremni i najvažnije je da smo svi zdravi," kazao je Martinović.

"Sretan sam što sam ponovo s reprezentacijom, dao sam sve od sebe kako bi se što prije vratio. Nadam se da ćemo kvalifikacijski turnir završiti s tri pobjede," dodao je igrač njemačkog MT Melsungena.

Tijekom utorka izbornik bi trebao objaviti s kojim snagama ide u Njemačku. Kao što je poznato, Hrvatsku u Hannoveru čekaju stari znanci s EURA 2024. godine: Austrija i Njemačka te uvijek neugodni Alžir.

Prvi susret naša reprezentacija igra protiv Austrije, 14. ožujka u 20.15. Ta reprezentacija dolazi kompletna i bila je najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva, a naš ogled u skupini završio je 28-28.

Nakon dana odmora, 16. ožujka u 14.30 čeka nas Njemačka. O domaćinu natjecanja ne treba posebno trošiti riječi. I oni dolaze u istom sastavu koji su imali na europskoj smotri. Hrvatska ih je pobijedila u posljednjem susretu Glavne faze natjecanja, ali bio je to više revijalni, nego natjecateljski susret jer je Njemačka u tom trenutku već imala osiguarno polufinale.

U posljednjem susretu, 17. ožujka u 16.45 sati čeka nas Alžir, koji je bio finalist nedavnog prvenstva Afrike.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. (Hina)

   0
   0