Određen istražni zatvor policajcu osumnjičenom za ubojstvo 21-godišnjakinje

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u petak navečer odredio je jednomjesečni istražni zatvor 27-godišnjem policajcu kojeg tužiteljstvo tereti za ubojstvo 21-godišnjakinje u Osijeku, doznaje se na tome Sudu.

22.09.2023. - 21:06
 0
Određen istražni zatvor policajcu osumnjičenom za ubojstvo 21-godišnjakinje

Sudac istrage prihvatio je prijedlog osječkog Županijskog državnog odvjetništva te odredio istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela te mogućnosti ometanja istrage utjecajem na svjedoke, izvijestili su sa Suda.

Zbog sumnje da je neopreznim rukovanjem službenim policijskim oružjem 20. rujna u stanu u Osijeku usmrtio 21-godišnjakinju osječko-baranjska PU je uhitila je 27-godišnjeg policajca koji je, nakon kriminalističkog istraživanja, priveden pritvorskom nadzorniku.

Policija je u petak prethodno izvijestila kako kako prva dojava o smrtnom stradavanju 21-godišnje djevojke u Osijeku nije ukazivala na kazneno djelo, već se do sumnje da je za to odgovoran 27-godišnji policajac došlo naknadnim istraživanjem i provedenim dokaznim radnjama, uključujući očevid, obavijesne razgovore i obdukciju tijela usmrćene djevojke.

Iako je policija događaj prvobitno ocijenila kao teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, osječko Županijsko državno odvjetništvo je u petak, nakon ispitivanja osumnjičenika to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva, te predložilo određivanje istražnog zatvora.

Iz policije su u četvrtak uvečer izvijestili kako je rješenjem načelnika PU osječko-baranjske 27-godišnji policajac udaljen iz službe, a protiv njega će se podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. (Hina)

   0
   0