NOVI PREDSJEDNIK HAJDUKA IVAN BILIĆ TVRDI DA JE KLUB NA DOBROM PUTU

Ivan Bilić, 47-godišnji ekonomist i privatni poduzetnik iz Splita, izabran je jednoglasnom odlukom Nadzornog odbora za novog predsjednika Uprave HNK Hajduk i u četvrtak je predstavljen javnosti, a u svom prvom obraćanju je istaknuo da je klub u dobrom stanju i na dobrom putu.

25.04.2024. - 22:44
 0
NOVI PREDSJEDNIK HAJDUKA IVAN BILIĆ TVRDI DA JE KLUB NA DOBROM PUTU
Foto: Hina

Bilića je kao novog predsjednika Hajduka predstavio predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin.

"Nadzorni odbor je donio jednoglasnu odluku da je on taj. Temeljem njegovih stručnih i ljudskih kvaliteta za koje smo procijenili da su bitne i potrebne Hajduku. Ivan spaja ljude i potiče ih da budu boljima", rekao je Pavelin.

"Čast mi je da sam tu. Bilo koja funkcija u Hajduku je meni ispunjenje želja. Klub je u dosta dobrom stanju, to je moj dojam. Moja pozadina je financijska, moj je dojam je da je Hajduk u vrlo dobroj poziciji. U idućoj sezoni cilj je isti kao i u ovoj", rekao je Bilić čiji životopis pokazuje da je u mnogim tvrtkama, inozemnim i domaćim, bio na vodećim pozicijama zaduženim za financijsko poslovanje, reviziju i nadzor.

Na mjesto čelnog čovjeka splitskog kluba došao je umjesto smijenjenog Lukše Jakobušića, kojem se zahvalio za rad i doprinos.

"Klub je imao u Jakobušiću najboljeg predsjednika u zadnjh 20-tak godina. Ciljevi nisu neke radikalne promjene, nego da Hajduk nastavi tim smjerom, uz nekoliko nadopuna", rekao je 47-godišnjak koji je diplomu stekao na američkom sveučilištu Georgia State, a potom se vratio u Hrvatsku, gdje je gradio poslovnu karijeru.

Prije dolaska u Hajduk bio je na dužnosti predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege, ali je uz nogomet bio vezan radeći u revizijskim tvrtkama Ernst & Young i Mazars Cinotti, u kojima se bavio vođenjem niza projekata nadzora u UEFA-i, procesima licenciranja u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) i Nogometnoj Federaciji BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a.

Bilić je najavio i prve poteze u jačanju sportske vertikale Hajduka.

"Imat ćemo člana uprave za sport. To će biti ključna osoba koja će nadzirati rad sportskog direktora i Akademije. U ovoj sportskoj vertikali već sada će se dogoditi promjene. Boro Primorac bit će savjetnik uprave za struku. Goran Sabljić će biti šef Akademije."

Novi predsjednik je kao prioritete označio pronalazak novog trenera prve momčadi kao i razgovor sa sportskim direktorom u ostavci Mindaugasom Nikoličiusom.

"Pričat ćemo o novom treneru. Održao sam s "Nikom" jedan sastanak, danas je i drugi sastanak sportskog odbora. Ostavio mi je dojam velikog profesionalca. Odaje mi dojam da nije završio svoj posao. S njim ću se najviše družiti sljedećih tjedana. Cilj je naći najbolje rješenje za tu poziciju", rekao je Bilić, ali nije želio govoriti o imenima kandidata za poziciju trenera.

"Trenutačni sportski direktor ima listu, neću sad o njoj. Trenutna ideja je dovesti trenera koji odgovara strategiji. Strategija uključuje borbu, ali i nove igrače. Ne želimo trenera koji će samo reći, kupite mi ove igrače. To uključuje i način igre, ali taj način igre mora biti i u Akademiji", zaključio je novi predsjednik Hajduka te istaknuo da preferira napadački stil nogometa.

   0
   0