Na 7. rođendan Udruga 'Nismo same' predstavila dva nova projekta

Udruga žena 'Nismo same' oboljelih i liječenih od malignih bolesti, obilježila je u četvrtak sedam godina rada i predstavila dva nova projekta, „Niste sami – u spomen mami“ i nastavak projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ koji se proširuje na otoke Ugljan, Cres i Korčulu.

07.03.2024. - 20:18
 0
Na 7. rođendan Udruga 'Nismo same' predstavila dva nova projekta
Foto: Izvor: NismoSame

Projekt „Niste sami – u spomen mami“ pružit će podršku djeci umrlih onkoloških pacijentica, a unutar kojeg će se osnovati posebni fond koji će brinuti o dobrobiti te djece i omogućiti im kvalitetnije i sadržajnije odrastanje.

Na obilježavanju  7. rođendana danas u Museumu Katran u Zagrebu, Udruga je najavila i nastavak projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ koji se, zbog fizičke izoliranosti otoka, a s ciljem daljnjeg informiranja zajednice, proširuje na hrvatske otoke Ugljan, Cres i Korčulu, ali i druge, priopćeno je iz Udruge.

„Neizmjerno smo ponosne na sve što smo tijekom sedam godina postigle, ali i na ono što je tek u najavi. S veseljem predstavljamo dva nova projekta koji odražavaju našu predanost u pružanju podrške oboljelim ženama i njihovim obiteljima", rekla je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same.

"Naš projekt 'Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama' proširuje se na hrvatske otoke, a osmislile smo i novi projekt za djecu koja su prerano ostala bez majki, za početak za djecu naših autorica, članica i korisnica naših usluga. Projekt 'Niste sami – u spomen mami' pokazat će djeci da nisu sama, potrudit ćemo se da osjete ljubav i podršku koja im je bezuvjetno potrebna. Zahvaljujem svima koji su svojim nesebičnim doprinosom, bilo kroz vrijeme, donacije ili moralnu podršku, pomogli da Nismo same rastu i ostvaruju svoje ciljeve”, istaknula je Kalogjera.

Udruga Nismo same poznata je po kontinuiranom razvoju novih inicijativa, a u sedam godina rada osmislile su brojne projekte s ciljem stvaranja bolje budućnosti za onkološke pacijentice.

Organizirano 17 humanitarnih akcija

Njihov najpoznatiji projekt je „Nisi sama – ideš s nama!“ za besplatan taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapije. Udruga je do sada osigurala više od 29.000 besplatnih taksi vožnji za 885 korisnica, u ukupnoj vrijednosti od oko 257.801 eura.

Kroz EU projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, Udruga je provela inicijativu „zdrava kava s doktorima“ u 16 gradova diljem Hrvatske s ciljem informiranja, educiranja, povećanja svijesti građana o važnosti prevencije te pružanja podrške onkološkim pacijenticama i njihovim obiteljima. Projekt je okupio više od 600 sudionika i 56 liječnika.

Također, u travnju 2023. Udruga je otvorila svoju prvu izložbu „Ja sam snaga“ nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, a glavni cilj je destigmatizirati onkološke pacijentice kroz fotografske portrete i emotivne priče deset hrabrih žena koje su se susrele s gubitkom kose tijekom procesa liječenja.

Izložba se dosad mogla razgledati u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, KBC-u Zagreb, Arena Centru, Velikoj Gorici, Slavonskom Brodu, Mariji Bistrici, a u najavi su i brojne druge lokacije.

Udruga provodi i druge projekte kao što su „Nisi sama – pitaj bez srama“, „U listopadu nosimo roza“, „Book club“, a do sada su organizirale i 17 humanitarnih akcija.

Svojim aktivnostima, Udruga Nismo same je u sedam godina djelovanja ostavila značajan utjecaj na zajednicu i ono najvažnije, pomogla velikom broju onkoloških pacijentica u njihovoj borbi za život, ističu iz Udruge. (Hina)

   0
   0