Kilde operiran, prošao bez lomova

Norveška skijaška zvijezda Aleksander Aamodt Kilde, koji je u subotu pao pri velikoj brzini u zadnjem zavoju spusta u švicarskom Wengenu i završio u zaštitnoj ogradi, operiran je u bolnici u Bernu, ali je izbjegao lomove kostiju i ozljedu ligamenata koljena.

14.01.2024. - 13:43
 0
Kilde operiran, prošao bez lomova
Foto: Hina

Kildeu je pri padu rasječen mišić lista desne potkoljenice i pretrpio je iščašenje ramena.

"Nema slomljenih kostiju, ali je ozlijeđen", izjavio je dr. Marc Jacob Strauss koji predvodi liječničku ekipu pod čijim je nadzorom 31-godišnji norveški skijaš koji se također oglasio porukom na Instagramu.

"Zahvalan sam na svim riječima ljubavi i potpore. Ovaj sport može biti brutalan, ali ga još uvijek volim", poručio je Kilde uz fotografije iz bolničke postelje uz koju se nalazi i njegova djevojka, najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin, koja je propustila utrke u brzim disciplinama kojima je ovaj vikend domaćin austrijski Altenmarkt-Zauchensee.

S obzirom na to da su vijesti o Kildeovom zdravstvenom stanju mnogo bolje nego što su bile neposredno nakon pada, zbog kojeg je helikopterom morao biti prebačen sa staze u bolnicu, postoji mogućnost da ćemo osvajača Velikog kristalnog globusa 2020. još možda i vidjeti na stazi u ovoj sezoni. No, zasada nema nikakvih prognoza o tome kada bi se Kilde mogao ponovno početi natjecati. (Hina)

   0
   0