"DJETETU PRILIKOM UDARCA KRENE KRV, A MI NEMAMO DNK": STRUČNJACI O SLUČAJU UBIJENE DANKE

Maja Jovanović, predsjednica Nacionalne asocijacije za podršku (NAOS), progovorila je o slučaju nestanka male Danke Ilić (2) iz Bora i najnovijim informacijama da u autu, u kojim je, prema priznanju osumnjičenih, bila udarena, a zatim i ubijena, nema nijednog traga njezina DNK-a.

10.05.2024. - 18:37
 0
"DJETETU PRILIKOM UDARCA KRENE KRV, A MI NEMAMO DNK": STRUČNJACI O SLUČAJU UBIJENE DANKE
Foto: Hina

Predsjednica Nacionalne asocijacije za podršku (NAOS) Maja Jovanović naglasila je da je posebno nerazumljivo to što nakon priznanja ubojstva osumnjičeni šute kada je u pitanju otkrivanje gdje se tijelo nalazi.

"Toliko je toga nejasno od prvog dana. Jako je nerazumljiva šutnja. Ako vi priznate ubojstvo, da ste udarili dijete autom i da je bilo živo i priznate da ste nakon toga ubili dijete i sakrili tijelo, ovo su činjenice. Nejasnoća nastaje kad vi priznajete ubojstvo, ali ne kažete gdje je tijelo", kaže Jovanović.

Prema dosadašnjim pristiglim DNK rezultatima vještačenja koji su pristigli u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru, nema bioloških tragova dvogodišnje Danke.

"Vještačenjem se pokazalo da u automobilu ipak nema bioloških tragova male Danke. Nisu pronađeni ni na autu, ni u autu. Vještače se i određene stvari iz kuće osumnjičenih, ali ja ne očekujem da će se na predmetima koji se vještače naći tragovi DNK. Jednostavno, glavni objekt je auto, a u njemu nema DNK-a male Danke Ilić",  rekla je, piše Blic. 

"Prilikom udarca djeci u ogromnom broju slučajeva krene krv iz nosa", kaže Maja Jovanović.

"Postoji činjenica da pri udaru djeteta pri bilo kojoj brzini, a oko ovoga smo se konzultirali i sa zdravstvenim radnicima i vještacima, prilikom udarca djeteta u ogromnom broju slučajeva prvo krene krv iz nosa. Ako je udarena, morao bi postojati takav jedan trag. To je jako malo dijete", rekla je Jovanović.

0

   0
   0