BRITANSKI KRALJ KARLO PREDAO VISOKU VOJNU TITULU SVOJEM SINU WILLIAMU

Britanski kralj Karlo predao je visoku vojnu titulu svojem sinu princu Williamu na ceremoniji u ponedjeljak, obilježavajući njihovo rijetko zajedničko pojavljivanje dok se kralj ubrzano vraća javnim dužnostima nakon dijagnoze raka.

13.05.2024. - 18:52
 0
BRITANSKI KRALJ KARLO PREDAO VISOKU VOJNU TITULU SVOJEM SINU WILLIAMU
Foto: Hina

Karlo je Williamu predao titulu zapovjednika vojnog zrakoplovstva, položaj koji je 75-godišnji monarh obnašao 32 godine, ispred helikoptera Apache, a promatralo ga je osoblje Muzeja vojnog letenja u južnoj Engleskoj.

"On je doista jako dobar pilot", rekao je Karlo o svojem sinu, bivšem pilotu helikoptera za potragu i spašavanje britanskog Kraljevskog ratnog zrakoplovstva. 

Posjet je najnoviji Karlov angažman otkako se vratio na posao potkraj travnja, gotovo tri mjeseca nakon što je Buckinghamska palača objavila da se liječi od neodređene vrste raka.

William (41) je također uzeo stanku od službenih dužnosti na nekoliko tjedana u ožujku i travnju ove godine, odlučivši provoditi vrijeme sa suprugom i brinuti se za nju nakon što je otkrila da je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji za rak.

U petak je rekao da joj je "dobro".

Na ceremoniji primopredaje, Karlo je rekao da se "s tugom" oprašta, ali da će Army Air Corps još ojačati pod vodstvom njegova sina.

"Pazite na sebe i ne mogu vam opisati koliko sam ponosan što sam sve ovo vrijeme bio u vezi s vama", rekao je Karlo.

Prijenos titule najavljen je prošlog kolovoza nakon Karlova dolaska na prijestolje. William je kasnije u ponedjeljak proveo vrijeme s pripadnicima vojnog zrakoplovstva, gledajući obuku, opremu i slušajući vojnike.

   0
   0