BRANKO DUKIĆ IDE U TREĆI MANDAT ZA GRADONAČELNIKA - LOPOVSKI POHOD SE NASTAVLJA

Branko Dukić, stranački forsiran gradonačelnik Zadra još jednom je pogazio vlastitu riječ. Iako je više puta javno govorio kako ga politika nakon isteka aktualnog mandata ne zanima, a njegovo mjesto trebao je preuzeti Ante Ćurković, Branko Dukić ide po treći gradonačelnički mandat!

29.05.2024. - 13:07
03.06.2024. - 16:26
 0
BRANKO DUKIĆ IDE U TREĆI MANDAT ZA GRADONAČELNIKA - LOPOVSKI POHOD SE NASTAVLJA

Kada bi Branko Dukić uspio pridobiti većinsku podršku birača na lokalnim izborima sljedeće godine, bila bi to šteta za Zadar ravna šteti prouzročenoj ratnim razaranjima u Domovinskom ratu. Onima koji misle da ovim pretjerujemo, podsjećamo na nekoliko ključnih činjenica o Branku Dukiću i njegovih sedam godina vladanja Zadrom.

Sklon alkoholu, a u dijelu medija smo imali prilike čitati da nema problem samo s prekomjernim uživanjem vina, viskija, piva itd., Branko Dukić je od 2017. do danas donosio odluke važne za sudbinu grada koje se teško mogu opravdati. Štetočina, kako ga nazivaju njegove stranačke kolege bio je umočen u čitav niz afera. Javnost mu nije oprostila pozajmicu od 2,5 milijuna kuna NK Zadar kada je tim novcem kupljen Mercedes. Za taj sumanuti čin rasipanja gradskih novaca nikad nisu odgovarali ni Branko Dukić ni Damir Knežević kao tadašnji predsjednik kluba.

Nije Dukić odgovarao ni za višednevne pijanke s Mariom Palekom i probranom ekipom koja je na račun Grada Zadra boravila u New Yorku pretvarajući se da promoviraju turističku ponudu Zadra.

Glupavo se smješkao nemušto pokušavajući objasniti javnosti što je prošle godine radio na brodu na relaciji Split-Ancona s jednom gradskom pročelnicom, a sam sebi je zabio autogol kada je na stranačkom skupu u hotelu Kolovare frfljajući za sve okrivio stranačke kolege spominjući nekakvu drogu, dilanje i ljubavnice za koje mu, kako je rekao pred stotinjak svjedoka, prigovara kući supruga.

U međuvremenu je glumio gradonačelnika, sklapao poslove s kriminalnim građevinskim lobijem, obećavao im dozvole za megalomanske investicije koje se nisu dogodile. Je li to motiv prijetnji Branku Dukiću koji su se s Narodnog trga preselili na njegovu kućnu adresu, za sada nije poznato. Međutim, poznato je da je Branko Dukić predmet interesa policijskih istražitelja te se njegovo ime nalazi u više policijskih predmeta.

Sklon je i samovolji koju ne opravdava viši interes pa selektivno na svojevrsnu listu za odstrjel stavlja one koje ne može kontrolirati, koji mu ne povlađuju za razliku od npr. Kaljmetinih ugostitelja iz njegove pradomovine.

I mogli bismo ovako nabrajati još jako dugo, no građani su konačno shvatili s kim imaju posla što potvrđuju i nedavni rezultati parlamentarnih izbora u samom Zadru kao i rezultati za izbore u mjesnim odborima iz čega se vidi koliko HDZ na čelu s Brankom Dukićem gubi povjerenje građana. Zato i ne čudi da zločinački HDZ nema većinu u Gradskom vijeću, a dogodine te kriminalce, torbare, uskočke optuženike čeka povijesni potop od kojeg ih neće spasiti nikakva politička arka.

Nakon sedam godina možemo slobodno reći da Zadar ima najgoreg gradonačelnika u povijesti samostalne Hrvatske, još od Ive Livljanića, Duška Kučine, Ane Lovrin i ostalih kriminalca iz zločinačke organizacije HDZ. Zadar je stao. Osim iritantnih radova na propaloj aglomeraciji zbog kojih je grad godinama raskopan, značajnije kapitalne investicije važne za kvalitetu života građana i nema. Naprotiv. Dukić je svojim oholim, tvrdoglavim postupanjem nanio Zadru trajnu i nepovratnu štetu štancajući građevinske dozvole kojekakvim ništarijama iz kriminalnog građevinskog lobija u određenim predjelima grada kao što su Puntamika koja predstavlja građevinsko čudovište na Jadranu.

Kao da to nije bilo dovoljno, najnesposobniji, rijetko trezven gradonačelnik Dukić pozapošljavao je u gradska trgovačka društva kao i u samu Gradsku upravu svoje prijatelje, poznanike, užu i bližu rodbinu, učinio od njih uhljebe, poslušnike, HDZ-ove štakore koji će za koricu sira učiniti sve, ali baš sve.

Bahatošću, neumjerenošću u jelu i piću, ohološću, nekoć blizak crkvenome vrhu, Branko Dukić prekršio je brojne Božje zapovijedi i tako nadmašio svog prethodnika Božidara Kaljmetu, šefa zločinačkog klana Kaljmet. Božidar Kaljmeta je ujedno i najveći krivac što je prvi čovjek Zadra Branko Dukić, a ne netko drugi, pametniji, sposobniji, naklonjeniji građanima i njihovim potrebama. Da je uskočki optuženik Božidar Kaljmet prstom upro u nekog drugog, npr. Darka Kasapa ili pijanog Marija Pešuta ili vječitog policajca Josu Nekića ili bilo koga drugog, taj bi bio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika. Ovako je Zadar spao na Branka Dukića koji nekad ne zna pogoditi put do kuće, a vodio bi peti grad po veličini u državi.

   0
   0