Boja kave je nova crna: Evo kako nositi najotmjeniju nijansu ove zime

Od modnih pista do uvijek inspirativnog street stylea, boja kave ističe se kao elegantna pobjednica ove sezone

25.11.2023. - 17:59
25.11.2023. - 17:58
 0
Boja kave je nova crna: Evo kako nositi najotmjeniju nijansu ove zime
Foto: IMAXtree/Mytheresa/Zara

U šarolikosti modnih trendova ističe se jedinstvena i bezvremenska boja: kako je ugodna, topla i meka, djeluje gotovo poput jesenskog zagrljaja. Riječ je o boji kave, nijansi smeđe prožetoj dubljim i intenzivnijim notama, a nalazi se u toplim tonovima tog kromatskog kruga. 

Kava, boja koja evocira toplinu, udobnost i eleganciju, ove zime dominira modnim pistama diljem svijeta. Svojom širokom paletom nijansi, od bogatih smeđih tonova do nježnih karamel varijacija, boja kave je postala sinonim za sofisticiranost i svestranost u modnom svijetu.

Boja kave predstavlja spoj elegancije i udobnosti, donoseći toplinu u hladne zimske dane. Ovosezonski trendovi ističu raznolikost nijansi kave – od dubokih, zemljanih tonova do nježnih, svijetlih varijacija koje pružaju prostor za eksperimentiranje i personalizaciju stila. Kava se nosi kao osnovni ton, obogaćujući odjevne kombinacije svojom toplinom i dubinom. Kombiniranje različitih nijansi kave pruža dinamičnost izgledu, omogućujući stvaranje slojevitih kombinacija koje odražavaju suptilnu eleganciju.

Kava je svestrana boja koja igra vitalnu ulogu u modi jer služi kao osnova stila. Poput crne ili bijele, može se kombinirati s bilo kojim odjevnim predmetom i teksturom, odišući diskrecijom i profinjenošću.

Od modnih pista do street stylea, boja kave pokazala se tihim, ali impresivnim trendom sezone. Budući da je vrlo bliska crnoj, savršena je kao alternativa kada tražimo puno topliji i mekši osjećaj.

Boja kave je dio smeđeg spektra, nijansa koja je direktno povezana sa zemljom, koja budi sigurnost i toplinu. Apsolutno je sofisticirana i vrlo glamurozna, a pri tome vrlo nenametljiva. Iako se često povezuje s tugom i monotonijom, može odavati spokoj: prema utjecajnoj engleskoj tvrtki za prognoziranje trendova WGSN, nijansa intense rust također će biti jedna od najpopularnijih boja u 2025. godini. A riječ je toploj i bogatoj nijansi crvenkastosmeđe.

Ova intenzivna topla nijansa je međusezonska smeđa,koja asocira na stabilnost. Svojim luksuznim i utješnim karakterom, intense rust priziva zemlju i tlo te je prožeta toplinom i teksturom. Inspirirana je potrošačima koji sve više pridaju važnost održivosti nego novosti, prihvaćajući kulturu recikliranja, ponovne uporabe i proizvoda s trajnom privlačnošću. Ova boja, koja odaje autentičnost i suzdržani luksuz, promiče povratak klasičnog dizajna', poručuju iz tvrtke za predviđanje trendova.

Boja kave na modnim pistama u kolekcijama za jesen/zimu 2023./2024.

Boja kave se uspjela istaknuti među ostalim klasičnima, poput crne, kraljevskoplave i obične bež. Danas je pozicionirana kao jedna od omiljenih mnogih luksuznih brendova, a koji su je i predložili na modnim revijama jesen/zima 2023.

Ova duboka tamnosmeđa nijansa je sofisticirana i klasična te idealna za svečane komade, kao što su krojena odijela, boho bluze i maksi haljine.

Akris je vidi u luksuznom i mekom baršunu, Altuzarra na dugoj haljini fluidne teksture, Alaïa u haljini s efektom brušene kože i krznenim maksi ovratnikom, Lanvin i Saint Laurent u rigoroznim i besprijekornim odijelima i krojenoj gornjoj odjeći, dok je Tod's, koji ju je učinio lajtmotivom kolekcije, vraća u lepršavijem obliku, prožimajući minimalističku minicu i sako haljinu elegancijom.

   0
   0