KALJMET JUNIOR PREUZIMA ZADARSKI HDZ

Ante Kaljmet, sin Božidara Kaljmeta, niskog prosjeka intelektualnih sposobnosti želi preuzeti tatinu zločinačku organizaciju HDZ-a u Zadru. Tata Kaljmet je već sve osmislio kako uhljebiti svoga juniorčića i nastaviti svoje pljačke.

02.03.2024. - 16:00
04.04.2024. - 14:53
 0
KALJMET JUNIOR PREUZIMA ZADARSKI HDZ

To shvaćaju svi osim Božidara Kaljmete koji godinama sa zavidnom upornošću pokušava od sina napravit kopiju sebe na način kako on to vidi. Božidar Kaljmeta sebe vidi kao vrlo inteligentnog, poslovno sposobnog, politički predodređenog za velike stvari. Velik dio javnosti ga vidi drugim, objektivnijim očima.

Božidar Kaljmeta je za njih politički probisvijet kojeg USKOK sumnjiči za najteža koruptivna djela, kojem se sudi za pronevjeru državnih milijuna u brojnim aferama. Božidar Kaljmeta će za najveći dio građana ostati upamćen kao netko tko je svojom zločinačkom mrežom, tzv. zločinačkim klanom Kaljmet uništio Zadar.

ANTE KALJMETA NIJE BIO USPJEŠAN UČENIK

Izgubivši pojam o realnom, Božidar Kaljmeta ne vidi da je postao sinonim svega lošega, najgoreg što HDZ kao svojedobno pravomoćno proglašena zločinačka organizacija predstavlja. Zaslijepljen ulizivanjem svojih podanika koji ga oslovljavaju sa „šefe“, Božidar Kaljmeta silom pokušava od svog sina Ante napraviti stranačkog lidera koji će ga jednom naslijediti na čelu zločinačke organizacije HDZ-a, pa tako i zločinačkog klana Kaljmet.
Ante Kaljmeta nije se kao dijete posebno isticao po uspjesima u srednjoj školi i ubrzo je postalo jasno da neće moći redovnim putem završiti odgovarajući fakultet. Nižući loše ocjene iz brojnih predmeta unatoč repeticijama koje su mu besplatno pružali visokorangirani dužnosnici nekadašnjeg Ministarstva mora, prometa i veza, Ante Kaljmeta pokazao je kao maloljetnik svoju kognitivnu ograničenost. Zato je tata Kaljmet sugerirao upis na privatni fakultet gdje je Ante Kaljmeta stekao diplomu diplomiranog ekonomista. Tata Kaljmet želio je da Ante započne karijeru u Erste banci, ali su ga odbili jer u njemu nisu vidjeli potencijal kojeg je vidio samo tata Kaljmet. 

Ante je karijeru ekonomista započeo u jednoj drugoj, manjoj banci gdje je radio nekoliko godina. Onda se, prije pet godina ukazala prilika koju tata Kaljmet nije mogao ignorirati. Povezanost Božidara Kaljmete sa nekadašnjim predsjednikom Županijskog suda u Zadru, Antunom Klišmanićem, izrodila je kroz godine brojne pogodnosti. Dovoljno je reći da su od fingiranog prijateljstva koristi imali i članovi klana Kaljmet i članovi obitelji Klišmanić. Sin Antuna Klišmanića, Josip tako je postao direktor FIN-e u Zadru, kćer Ivana postaje sutkinja, a Ante Kaljmeta nikako da se makne od šaltera u banci.

ŠTO IMA ANTE KALJMETA RADITI U LIBURNIJI?

Intenzivnim lobiranjem u Vladi RH, Božidar Kaljmeta uspijeva instalirati Josipa Klišmanića za direktora Zračne luke Zadar, a onda 2019.godine, Ante Kaljmeta iznenađujuće briljira na razgovoru za posao
pored brojnih kandidata i dobiva posao kontrolora. Oduševljen njegovim intelektom, Josip Klišmanić iz blagajne Zračne luke izdvaja tadašnjih nekoliko desetaka tisuća kuna i šalje Antu na edukaciju u London prvom klasom sa noćenjima u vrlo skupom londonskom hotelu.
U međuvremenu tata Kaljmet naređuje stranačkim uhljebima da se i Antu mora uhljebiti, a ne da živi samo od plaće, pa postaje predsjednik Nadzornog odbora Liburnije. Tati Kaljmet ni to nije bilo
dovoljno pa gura Antu i u politiku. Na zadnjim unutarstranačkim izborima putem svojih najvjernijih slugu beskompromisno uvjetuje da njegov sin mora dobiti najveći broj glasova nakon Šime Erlića, a
kako se šefu ne smije reći ne, Ante Kaljmeta ulazi u sam vrh gradskog HDZ-a kao kandidat koji je dobio samo par glasova manje od sadašnjeg ministra i predsjednika zadarskog HDZ-a Šime Erlića.
Nije jasno kakva su očekivanja tate Kaljmet bila od inauguriranja sina na takvu poziciju u Gradskom odboru HDZ-a, no svojim inzistiranjem je kod velikog broja članova izazvao neviđenu odbojnost. Ante
Kaljmeta u političkom smislu ne predstavlja ništa i ni po čemu se ne može uspoređivati s tatom Kaljmet što predstavlja olakotnu okolnost. Ante Kaljmeta ne predstavlja nikakav odlučujući faktor ni u
Nadzornom odboru Liburnije, ali tata Kaljmet nikako da prihvati stvarnost. Što ne čudi jer tata Kaljmet ionako živi u oblacima, velikim zabludama koje mu serviraju oni koji će ga napustiti čim im se pruži prva prilika.

   0
   0