VJEROVNICIMA BIVŠEG IZDAVAČA STORY.HR PRIZNATO 910.000 EURA TRAŽBINA

Stečajni upravitelj Adria Medije Zagreb, bivšeg nakladnika story.hr, sensa.story.hr i roditelji.story.hr, objavio je tablicu prijavljenih i priznatih tražbina vjerovnika u ukupnom iznosu od 910.00 eura.

10.06.2024. - 17:43
 0
VJEROVNICIMA BIVŠEG IZDAVAČA STORY.HR PRIZNATO 910.000 EURA TRAŽBINA
Foto: Hina

Stečaj je bio otvoren 5. ožujka na ročištu nakon kojeg je bio odbačen prijedlog Fine za otvaranjem stečaja zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od 341.401 eura.

Prema najnovijoj tablici priznatih tražbina vjerovnika, ukupna dugovanja Adria Medije Zagreb znatno su veća. Najviše, 488.527 eura, potražuje tiskarska tvrtka iz Svete Nedelje – Radin Print, a slijedi Mondo INC Zagreb, koja kao tvrtka nasljednik Adria Medije Zagreb potražuje 191.505 eura.

Stečaj te tvrtke uslijedilo je nakon što je krajem prošle godine Vijeće za elektroničke medije ispisalo iz Upisnika pružatelja elektroničkih usluga Adria Mediju Zagreb kao nakladnika story.hr, sensa.story.hr i roditelji.story.hr te je kao novog nakladnika tih izdanja upisalo Mondo INC Zagreb d.o.o., tvrtku kojoj je osnovao Mondo INC Beograd d.o.o, registriran u Srbiji.

Osnivač Mondo INC Zagreb je Privredno društvo za obezbeđivanje prava i distribuciju audio-vizualnih proizvoda MONDO INC d.o,o Beograd, registriran na adresi Obilićev venac 4, a kao direktor je istaknut Radomir Petrović, koji je i predsjednik Uprave portala Euroactiv.hr. pokrenutog u veljači prošle godine.

Adria Media Zagreb i njezin nasljednik Mondo INC Zagreb bile su registrirane na istoj adresi - Oreškovićeva ulica 6H u Zagrebu, da bi Mondo INC Zagreb u veljači prijavio novu adresu u zagrebačkoj Banjavčićevoj ulici.

   0
   0