SPLIT: DIO ČLANOVA BIRAČKIH ODBORA NAPUSTIO ODBORE

Dio članova biračkih odbora u Splitu zbog radnih je obveza napustio odbore, oni će biti popunjeni novim članovima do srijede ujutro u 7 sati kada se otvara svih 163 redovna birališta u tom gradu, te ni na koji način nije upitno glasovanje, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu.

16.04.2024. - 21:52
16.04.2024. - 21:52
 0
SPLIT: DIO ČLANOVA BIRAČKIH ODBORA NAPUSTIO ODBORE
Foto: Hina

"Dio članova biračkih odbora je danas i jučer napustilo te odbore zbog radnih obaveza koje traže njihovi poslodavci, a ti su se članovi prvobitno prijavili u biračke odbore smatrajući da na dan izbora, 17. travnja neće morati raditi na svojim radnim mjestima", rekao je za Hinu član Gradskog izbornog povjerenstva u Splitu Miho Mratović.

Podsjetio je kako svaki birački odbor mora imati minimalno pet članova te da predsjednici odbora i njihovi zamjenici ne mogu biti osobe koje su članovi bilo koje stranke.

"Nama se danas javljaju ljudi koji žele popuniti biračke odbore gdje je dio članova istupio iz njih i izbori će se u Splitu održat regularno", kazao je Mratović.

Po njegovim riječima,  osim 163 redovna birališta  pod ingerencijom splitskog Gradskog izbornog povjerenstva je i nekoliko otvorenih birališta.

"To su birališta u dva staračka doma te biralište u zatvoru i birališta na tri hrvatska broda koja plove na međunarodnim rutama," rekao je Mratović.

   0
   0