Snažno nevrijeme u Bugarskoj i Rumunjskoj, dvoje mrtvih

Dvoje ljudi smrtno je stradalo tijekom vikenda u nevremenu u Bugarskoj i Rumunjskoj, koje je prouzročilo rušenje stabala i nestanak električne energije na obali Crnog mora.

19.11.2023. - 15:51
20.11.2023. - 07:38
 0
Snažno nevrijeme u Bugarskoj i Rumunjskoj, dvoje mrtvih
Foto: Hina

U subotu navečer 43-godišnju ženu nasmrt je zgnječilo stablo u istočnome gradu Varni, objavila je bugarska policija. Ozlijeđena su i dvojica spasilaca na koje su pale polomljene grane.

U Sofiji je poginuo 65-godišnji vozač kada je na automobil u kojemu se nalazio palo drvo. Njegova supruga hospitalizirana je u teškom stanju.

Premda se u nedjelju vremenska situacija u glavnome gradu smiruje, istočna Bugarska i dalje je izložena snažnom vjetru koji puše brzinom većom od 100 km/h i uzburkanom moru s valovima većim od pet metara.

Primorski grad Varna proglasio je izvanredno stanje, kao i još osam mjesta u regiji, a stanovnici su zamoljeni da ostanu kod kuće.

Snježni kaos vlada i na sjeveroistoku zemlje odakle je policija primila desetke poziva vozača u nevolji. Prekinuti su zračni i željeznički promet.

Ista oluja pogodila je i susjednu Rumunjsku. Ondje su za plovidbu zatvorene crnomorske luke.

Meteorološka služba izdala je najviše crveno upozorenje za pokrajine Constantu i Tulceu.

Ondje su bez električne energije ostali deseci tisuća domova, a vatrogasci su uklonili 140 stabala koja su pala na cestu. Oštećeno je i četrdesetak vozila.

Bugarsku je posljednjih tjedana pogodio niz vremenskih nepogoda.(Hina)

   0
   0